Само три отбора още имат шанс за златен требъл - Шампионска лига, купа на страната и вътрешното първенство


Само три отбора още имат шанс за златен требъл - Шампионска лига, купа на страната и вътрешното първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

3169 0

След като съвсем скоро футболът из всички топ първенства на Европа (с изключение на френското) отново ще се завърне, можем да погледнем каква е ситуацията сред грандовете и кои тимове имат шанса да завършат този нетрадиционен сезон, изпълнен с трудности, по впечатляващ начин - а именно с безценен требъл, включващ трофея от Шампионска лига.

Барселона и Реал Мадрид са аут от Купата на Краля, Манчестър Сити няма шансове (почти) за спечелването на английската Висша лига, Ливърпул отпадна от Шампионска лига. Следователно няма как отбор от Испания или Англия да го постигне.

Остават другите 3 топ първенства в Европа - Серия А, Бундеслигата и Лига 1. За последното - ПСЖ вече го спечели, но няма яснота дали финалът за купата на страната между парижани и Сент Етиен ще се изиграе. В Германия Байерн Мюнхен е лидер и изглежда (предвид неубедителните игри на Борусия (Дортмунд) и Лайпциг) вероятно да бъде завоювана нова титла, а освен това, баварците вече са на финал за Купата на Германия.

В Италия Ювентус няма комфортна преднина пред останалите в класирането, но всички прогнози са в тяхна полза. За Купата "бианконерите" се изправят в реванш срещу Милан от полуфиналите (първият мач завърши 1:1 в Милано).

Колкото до Шампионска лига, ПСЖ си осигури участие на четвъртфиналите, след като отстрани Борусия (Дортмунд), Байерн Мюнхен до голяма степен също, след като спечели първия двубой от осминафиналите срещу Челси с безапелационното 3:0, докато при Ювентус изглежда най-сложно.

"Старата госпожа" допусна шокираща загуба в първия двубой от Олимпик Лион с 1:0. Въпреки това, "бианконерите" остават фаворит за продължаване напред в турнира. А треньорът на Ювентус Маурицио Сари призна, че Дибала и Роналдо трудно играят заедно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички