Лионел Меси е 2 пъти по-добър от Кристиано Роналдо, сочи проучване


Лионел Меси е 2 пъти по-добър от Кристиано Роналдо, сочи проучване
Снимка: Getty Images/Guliver

2333 0

Спорът около Лионел Меси и Кристиано Роналдо и кой измежду двамата е по-добър едва ли ще бъде решен някога. Поредната копмания, която се наема, за да прави сравнение между двамата гениални играчи е холандската компания SciSports заедно с Университета в Леовен - Белгия.

Според проучването им аржентинската звезда на Барселона е два пъти по-добър от Роналдо. Меси е с оценка - 1,21, а Роналдо - 0,61 "Стойността на играча често се определя от голове и асистенции", заяви професор Джеси Дейвис, който работи върху изследването.

"Голът обаче е рядко събитие, тъй като средно 1600 действия се оценяват в мач. Нашият модел разглежда всяко действие - изстрели, пасове, дрибъл, разигравания - и изчислява стойността му", допълва той.

Изследването се базира на изпълненията на Меси и Роналдо между 2013 и 2018 г. Меси отбеляза 1,21, а Роналдо 0,61 като оценка. Проучването заключава, че Меси играе повече с топката, генерира повече шансове и има по-голям ефект върху резултата от мачовете, отколкото Роналдо. А на какво мнение са Меси и Сетиен по отношение на възможността на тима да спечели Шампионска лига вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички