Кристиано Роналдо обърна Интер и доближи Ювентус до Купата на Италия


Кристиано Роналдо обърна Интер и доближи Ювентус до Купата на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

5259 0

Италианският шампион Ювентус постигна много важна победа над Интер с 1:2 като гост в първи мач от 1/2-финалите за Купата на Италия. Суперзвездата на "старата госпожа" Кристиано Роналдо отбеляза две попадения за своя отбор, обръщайки мача в полза на Ювентус и доближавайки ги до големия финал.

Интер започна по-успешно срещата, като поведе в резултата с гол на Лаутаро Мартинес, но скоро след това Ювентус спечели дузпа, а Роналдо я реализира. Малко преди края на първата част отново Роналдо се разписа, възползвайки се от груба грешка в отбраната на "нерадзурите".

Така Ювентус си осигури комфортна преднина преди реванша между двата отбора в Торино след седмица (9 февруари), когато ще се определи и кой ще продължи към финала на Купата на страната. В сряда вечер Наполи домакинства на Аталанта в другия полуфинален сблъсък, а реваншът ше се изиграе на 10 февруари.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в деветата минута домакините от Милано поведоха в резултата. Николо Барела пусна хитро извеждащо подаване към Лаутаро Мартинес, който се измъкна сам в наказателното поле и оползотвори хубавото положение, пращайки топката в мрежата на Джанлуиджи Буфон - 1:0!

В 24-ата минута Ювентус имаше претенции за дузпи, които бяха подминати от главния съдия. След намесата на ВАР обаче ситуацията беше преразгледана, а "бианконерите" все пак получиха наказателен удар. Кристиано Роналдо застана зад бялата точка и изравни резултата - 1:1!

Десетина минути по-късно Интер допусна груба грешка пред наказателното си поле, която мигновено бе наказана от Роналдо. Португалската суперзвезда овладя топката на границата на наказателното поле, за да я прати в мрежата на Интер за втори път в срещата - 1:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Интер опитваше да пробие противниковата отбрана, но трудно достигаше до положения за гол. В 57-ата минута Алексис Санчес опита мощен удар към вратата, но противников футболист блокира удара му.

 В 69-ата минута пък Матео Дармян се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на Ювентус, но ударът му не бе достатъчно добър и се озова право в Джанлуиджи Буфон. До края на срещата "нерадзурите" не успяха да създадат реални опасности за вратата на "бианконерите".

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Футболните привърженици отново ще имат удоволствието да станат свидетели на Дерби д'Италия, след като жребият за Купата на Италия и успешните мачове на двата тима изправиха Интер и Ювентус на полуфиналната фаза от състезанието.

Финалистът ще се определи от две срещи с разменено гостуване, като първата ще се състои на "Джузепе Меаца". Тя идва след малко повече от две седмици от сблъсъка между тези съперници за Серия А, като тогава "нерадзурите" надделяха с 2:0.

Наставникът на "бианконерите" Андреа Пирло обаче се закани, че този път отборът му си е научил урока и това няма да се повтори. Двата тима водят битка и в Серия А, където Интер е 2-ри с 44 точки (2 по-малко от лидера Милан), а Ювентус - 4-ти с 39 пункта, но и двубой по-малко.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Дармян, Барела, Брозович, Видал, Йънг, Лаутаро, Санчес

Ювентус: Буфон, Сандро, Демирал, Де Лихт, Куадрадо, Бентанкур, Рабио, МакКени, Бернардески, Кулушевски, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички