Къде да гледаме Дерби д'Италия Интер - Ювентус за Купата на Италия?


Къде да гледаме Дерби д'Италия Интер - Ювентус за Купата на Италия?
Снимка: Getty Images/Guliver

1707 0

Футболните привърженици отново ще имат удоволствието да станат свидетели на Дерби д'Италия, след като жребият за Купата на Италия и успешните мачове на двата тима изправиха Интер и Ювентус на полуфиналната фаза от състезанието.

Финалистът ще се определи от две срещи с разменено гостуване, като първата ще се състои на "Джузепе Меаца". Тя идва след малко повече от две седмици от сблъсъка между тези съперници за Серия А, като тогава "нерадзурите" надделяха с 2:0.

Наставникът на "бианконерите" Андреа Пирло обаче се закани, че този път отборът му си е научил урока и това няма да се повтори. Двата тима водят битка и в Серия А, където Интер е 2-ри с 44 точки (2 по-малко от лидера Милан), а Ювентус - 4-ти с 39 пункта, но и двубой по-малко.

За да стигнат до тази фаза, футболистите на Антонио Конте се справиха първо с Фиорентина, като минаха през продължения и гол в 119-ата минута на Лукаку, за да се доберат до успеха с 2:1. На 1/4-финалите ги очакваше не по-малка драма срещу големия градски съперник Милан. Там "нерадзурите" стигнаха до пълен обрат, а феновете ще запомнят сблъсъка между Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимович и изгонването на втория. Тогава Ериксен донесе успеха с гол от пряк свободен удар в 7-ата минута от добавеното време.

Ювентус имаше наглед доста по-лек жребий до момента. "Старата госпожа" се справи първо с Дженоа след продължения и успех с 3:2, а след това имаше дори още по-лек на хартия опонент - СПАЛ, който разгроми безпощадно с 4:0.

Сега обаче "бианконерите" срещат изключително труден съперник. Мачът между Интер и Ювентус стартира в 21:45 часа българско време. До момента срещите от турнира не се излъчваха от родна телевизия, но днешното Дерби д'Италия ще можете да наблюдавате пряко по "Ринг БГ", както и да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички