Клубовете в Италия гласуваха за довършване на сезона


Клубовете в Италия гласуваха за довършване на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

1582 0

Всички 20 клуба от Италианската Серия А са гласували за доиграване на оставащите срещи от сезон 2019/20 в шампионата на Ботуша. През последните дни се появиха информации, че някои от тимовете са против подобно решение, като Торино и Бреша са били отборите, които са пожелали кампанията да бъде прекратена. Това доведе до разделение между правителството, футболната федерация и останалите 18 тима в елита на Италия.

В днешния ден бе насрочена спешна среща посредством видео разговор между ръководството на Серия А и представители на елитните отбори. На нея трябваше да се обсъдят доиграването на отложените срещи и ситуацията с телевизионните права, според която Серия А може да бъде съдена от ‘Sky’, ‘DAZN’ и ‘IMG’ при недовършване на кампанията. Въпреки желанието на отборите от Калчото сезона да бъде доигран, правителството може да последва примера на Франция, Белгия и Холандия и да анулира кампанията, ако Италианската футболна федерация не изготви протокол за подсигуряване на безопасността на играчите и треньорите докато не премине пандемията от коронавирус.

Междувременно клубовете от регион Емилия-Романя Болоня, Парма, СПАЛ и Сасуоло са получили разрешение да подновят тренировки в понеделник. Това решение идва въпреки нареждането на правителството, че само индивидуални спортове могат да бъдат възобновени от 4-ти май. А ето какво е мнението на спортния министър на Италия за подновяването на кампанията в Серия А.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички