В Италия обсъждат определяне на шампион с мач между Юве и Лацио


В Италия обсъждат определяне на шампион с мач между Юве и Лацио
Снимка: Getty Images/Guliver

1251 0

Съществува вариант титлата в Серия А да се разиграе в един мач между Лацио и Ювентус. При спирането на шампионата заради пандемията от коронавирус лидер в Италия беше Ювентус, но преднината му пред "римските орли" беше само 1 точка. Президентът на Лацио Клаудио Лотито обяви, че би приел определянето на шампиона по такъв начин.

"Бих се съгласил на такова предложение, но никога не съм мислил за това. Подновяване на сезона в известен смисъл е неизгодно за Лацио. Ние направихме своя избор, разбирайки, че не можем да се сражаваме на три фронта. Наложи ни се да жертваме Лига Европа. По този начин бихме могли да играем един път в седмицата, а другите отбори - по два. Ако сезонът се поднови сега, всички, включително ние, ще играят по два пъти седмично, затова ще загубим преимуществото си", заяви Лотито, цитиран от La Repubblica.

"Аз обаче мисля за интересите на 20 клуба. Сега изоставаме от Ювентус с една точка. Победихме ги в мачовете от първенството и за Суперкупата, но ще трябва да изиграем още един мач. Относно Интер, които имат осем точки по-малко от нас, или Аталанта с 12, не разбирам защо тези отбори трябва да участват в такова обсъждане", допълни той. Вчера капитанът на Аякс Душан Тадич обяви, че би искал по подобен начин да се определи шампион на Холандия, след като първенството там бе спряно. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички