Капитанът на Ювентус не смята да спира с футбола след година


Капитанът на Ювентус не смята да спира с футбола след година
Снимка: Getty Images/Guliver

1170 0

Капитанът на Ювентус Джорджо Киелини разкри, че няма намерение да спира с футбола следващото лято. По-рано през сезона италианецът получи тежка контузия в коляното, което според мнозина можеше да означава края на кариерата му.

Киелини, който ще навърши 36 години през август, обаче се възстанови напълно от травмата и има желание да продължи да помага на „бианконерите“. „Мисля, че ако това се беше случило преди 10 години, щях да го приема. На 35 години, с всичкия опит, който имам, разбирам, че това е фаза в която трябва да си спокоен и да имаш търпението да се възстановиш. Подобрих се доста психически, тъй като когато бях по-млад, изразходвах много енергия, когато се ядосвах. Смятам да играя още една година и след това ще преценя как се чувствам и в какво състояние са краката ми. Мога да се откажа следващото лято или да изиграя още един сезон след това. Бих желал да продължа да се занимавам с нещо в света на футбола. Може бих бил по-скоро в директорска роля, отколкото в такава на треньор, но никога не знаеш какво ще се случи в живота. Надявам се да имам възможността да играя на европейското първенство догодина, за да бъда в ролята на ментор на младите играчи в отбора“, заяви Джорджо Киелини във видео на живо в Инстаграм.

Тежката контузия в коляното в началото на сезона лимитира изявите на капитана на Ювентус през тази кампания. До момента той има едва 3 мача през сезона в Серия А, но остава важна част от тим на „бианконерите“. А ето какво каза Джорджо Киелини по адрес на един от съотборниците си в Ювентус.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички