Капело: Не може да си треньор на този Ювентус и да се оплакваш от липса на дълбочина


Капело: Не може да си треньор на този Ювентус и да се оплакваш от липса на дълбочина
Снимка: Getty Images/Guliver

1396 0

Един от легендарните италиански треньори Фабио Капело разкритикува решенията на наставника на Ювентус Маурицио Сари по време на финала за Купата на Италия срещу Наполи. Срещата завърши при резултат 0:0, като Наполи спечели при дузпите с 4:2, а Кристиано Роналдо така и не успя да изпълни своята дузпа.

При първите два опита на Ювентус Пауло Дибала и Данило пропуснаха, а Капело смята, че разпределението на изпълнителите от страна на Сари е било грешно. „Обикновено слагам най-добрия изпълнител на дузпи да бие четвърти. Първи трябва да е футболистът с най-голямо самочувствие и спокойствие. Случвало се е много пъти по време на треньорската ми кариера, някой минава покрай мен, казва ми, че иска да изпълни дузпа и му давам да бие пръв“, заяви Фабио Капело пред ‘RAI Radio 1’.

„По време на мача си мислех това, което си мислеха всички останали – Ювентус се затрудняваше да пречупи Наполи. Точно както не можеше да пробие Милан на полуфинала. Мисля, че това започва да им се случва редовно. Изключително странно е, че Сари като треньор на този отбор на Ювентус се оплаква, че няма достатъчно дълбочина в състава. Няма значение колко играчи имаш на пейката, а дали можеш да извадиш най-доброто от тях“, добави бившият треньор на Ювентус, Милан и Рома. А ето коя фигура от семейството на Роналдо също нападна Сари след загубения финал.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички