Ювентус загуби финала за Купата на Италия срещу Наполи след трагично изпълнение на дузпи


Ювентус загуби финала за Купата на Италия срещу Наполи след трагично изпълнение на дузпи
Снимка: Getty Images/Guliver

6559 0

Ювентус и Наполи не успяха да се победят в редовното време във финала за Купата на Италия, като завърпиха при резултат 0:0. Така се стигна до изпълнения на дузпи, където за "старата госпожа" сгрешиха Пауло Дибала и Данило още при първите изстрели. Така Кристиано Роналдо и компания пропуснаха да вземат първи трофей за сезона и да направят стъпка към мечтания требъл, който вече е невъзможен.

Иначе "бианконерите" бяха по-активният тим през повечето време, но неаполитанци имаха своите силни периоди и създадоха по-чистите положения в срещата, като дори на два пъти страничният стълб ги реши от триумфа в редовното време.

След броени дни сезонът в италианската Серия А се подновява след прекъсването поради коронавируса. За Ювентус предстои гостуване на Болоня (22.06), докато за Наполи - гостуване на Верона (23.06).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

В 5-ата минута се откри първият по-добър шанс за един от двата отбора. Дибала пресече пак и намери Кристиано Роналдо, който стреля от границата на наказателното поле, но Мерет добре изби топката, за да запази вратата си "суха". Обещаващо начало за Ювентус.

Прави впечатление високата преса на "старата госпожа". Освен това, когато атакуват, футболистите на Маурицио Сари са се пренесли изцяло в половината на Наполи, като това важи дори и за централните бранители Бонучи и Де Лихт. Двубоят върви изцяло под техен контрол вече 20 минути.

В 23-ата минута Наполи организира по-скоростна атака, която доведе до нарушение от страна на Де Лихт. Удобна позиция за директен изстрел от пряк свободен удар. С изпълнението се нае Инсиние, който стреля по страхотен начин, но удари страничния стълб. Малшанс!

В 39-ата минута отново Дибала и Роналдо бяха близо до страхотна комбинация, но подаването на аржентинеца към португалеца бе малко по-дълго и Мерет го пресече току преди Кристиано. Ако вторият бе стигнал до топката, това щеше да е почти сигурен гол.

41' - Деме бе близо до това да изведе Наполи напред, след като стреля от наказателното поле, но Буфон спаси добре с крак. Секунди по-късно отново 42-годишният страж отрази, този път изстрел на Инсиние, след страхотен плонж. Добри няколко минути за символичните домакини.

В последните минути от полувремето Ювентус обгради Наполи в собственото му наказателно поле, но така и не стигна до по-опасно положение. В последните секунди Дибала имаше претенции за дузпи, след като бе съборен, но ситуацията бе подмината, а след което бе даден и последният съдийска сигнал за частта.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

През първите минути на втората част тимът на Наполи изглеждаше по-добре и не толкова прибран в своята половина, като дори опита да атакува на няколко пъти по-опасно, но така и не стигна до 100%-ово голово положение.

Постепенно обаче Ювентус отново наложи своя контрол и взе инициативата в двубоя. Играчите на "старата госпожа" се ограничаваха предимно с изстрели от далечна дистанция и така и не успяха да затруднят Мерет в продължение на 20 минути след началото на полувремето.

В 72-рата минута появилият се като резерва Милик имаше възможност да открие резултата, след като получи топката в наказателното поле централно срещу вратата. Изстрелът му с едно докосване с по-слабия за него десен крак обаче премина много високо над вратата.

В следващите минути Наполи определено бе по-опасният отбор на терена, като и Политано с глава, и Инсиние от малък ъгъл с крак не бяха далеч от попадението, но в крайна сметка при първия случай Буфон улови, а при втория топката излезе в аут.

Във втората минута от добавеното време Наполи пропиля феноменален шанс. Максимович засече центриране от ъглов удар, Буфон отрази, след което настана суматоха, след която топката бе изпратена в страничния стълб. Ювентус оцеля в тази ситуация. Това бе и последното действие в мача, като изходът ще бъде решен след изпълнение на дузпи!

ДУЗПИ:

0:0 Дибала пропуск

1:0 Инсиние

1:0 Данило пропуск

2:0 Политано

2:1 Бонучи

3:1 Максимович

3:2 Рамзи

4:2 Милик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички