Изведнъж Кристиано Роналдо се превърна в сериозен претендент за "Златната обувка"


Изведнъж Кристиано Роналдо се превърна в сериозен претендент за "Златната обувка"
Снимка: Getty Images/Gulliver

2633 0

Кристиано Роналдо поднови сезона с Ювентус в италианската Серия А по впечатляващ начин. Португалецът до този момент не е пропуснал да се разпише в мач за първенство, като по този начин съкрати разликата и с Чиро Имобиле за голмайстор в Серия А, и с Роберт Левандовски за приза "Златната обувка" (за голмайстор на Европа).

Той вкара последователно срещу Болоня, Лече, Дженоа, Торино, Милан и Аталанта (два пъти), за да събере 28 гола - 1 по-малко от Имобиле, чиято форма далеч не е впечатляваща след подновяването. Голмайсторът на Европа до този момент - Роберт Левандовски, има 34 гола.

След като сезонът в германската Бундеслига завърши преди седмици, полякът няма как да добавя нови попадения към своя актив. В Серия А обаче има да се изиграят още 6 двубоя, в които на Роналдо са нужни средно по 1 попадение, за да може поне да изравни Левандовски.

Не е ясно дали CR7 ще вземе участие във всички тези срещи предвид важните мачове от Шампионска лига, които предстоят, както и фактът, че Ювентус почти на 100% си е гарантирал титлата в Серия А. А Роналдо все пак е на 35 години. Евентуална "Златна обувка" би била 5-а такава за него.

Освен това, Кристиано Роналдо трябва да стане голмайстор в Серия А, за да запише невиждано постижение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички