С две дузпи Роналдо спаси Ювентус от загуба срещу Аталанта


С две дузпи Роналдо спаси Ювентус от загуба срещу Аталанта
Снимка: Getty Images/Gulliver

1326 0

Ювентус стигна до драматично равенство у дома 2:2 срещу Аталанта в двубой от 32-ия кръг на Серия А. Отборът на Маурицио Сари на два пъти изоставаше в резултата, но и двата пъти изравни след дузпи, които реализира Кристиано Роналдо. По този начин португалецът се е разписвал във всички 6 срещи след подновяването на шампионата. Попаденията за гостите отбелязаха Дуван Сапата (16') и Руслан Малиновский (80').

Първото полувреме не бе особено добро за "бианконерите", които рядко стигаха до опасно положение. В 16' Аталанта успя да открие резултата, като Алехандро Гомес се отличи с чудесен пас, намерил Дуван Сапата в наказателното поле, който се възползва от ситуацията и стреля в долния десен ъгъл за 0:1. В 32' Тимъти Кастан направи опасно центриране, като малко не достигна на Сапата да го засече. До края на полувремето Дибала и Роналдо имаха възможности, но не бяха достатъчно добри за гол.

Юве излезе доста по-мотивиран през втората част, като 10 минути след подновяването Роналдо изравни след дузпа. Удар на Дибала рикошира в ръката на Мартен де Роон, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. В 66' Марио Пашали пропиля добра възможност, пращайки неточен завършващ пас в наказателното поле, който беше блокиран от защитата.

В 71' Кристиано Роналдо засече центриране и нанесе удар отблизо, но Пиерлуиджи Голини направи красиво спасяване с една ръка, за да го лиши от гол. Ударът не бе достатъчно добър, а и реферът вдигна флагчето за засада. 4 минути след Малиновский пое подаване и бързо проби към вратата преди да нанесе страхотен удар от границата на наказателното поле, който обаче премина на сантиметри встрани от дясната греда. В 77' се стигна до отлична възможност отново пред Роналдо. Той посрещна центриране на границата на наказателното поле, овладя топката и отправи силен удар. Пиерлуиджи Голини реагира и отрази опасния шут.

9 минути преди края Аталанта излезе отново напред в резултата.  Малиновский  отправи удар от границата на наказателното поле и отбеляза в долния десен ъгъл. В 90' "Старата госпожа" получи втора дузпа, след като Муриел игра с ръка. Отново зад бялата точка застана Роналдо, който бе безгрешен - 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички