Изумително: Аталанта владя топката над 8 минути, преди да вкара на Ювентус


Изумително: Аталанта владя топката над 8 минути, преди да вкара на Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

1299 0

Изумително нещо се е случило по време на снощния мач от Серия А между Ювентус и Аталанта. Журналистът на "La Gazzetta dello Sport" Джузепе Пасторе съобщи, че преди първия гол във вратата на "бианконерите" футболистите на "бергамаските" са владели непрекъснато топката в продължение на 8 минути и 11 секунди. Пасторе дори публикува видео на отрязъка от мача като доказателство.

В мача срещу хегемона в Италия Аталанта постигна още нещо впечатляващо. След като Дуван Сапата се разписа в мача, отборът им стана първият от много време насам в Серия А, чиито трима футболисти бележат в един сезон поне 15 гола. Толкова имат Сапата и Йосип Иличич, а Луис Муриел има 17. За последно това се е случвало през сезон 1951/52, когато трима играчи на Ювентус вкарват поне 45 гола общо.

В момента Ювентус остава лидер в класирането в Серия А, като изпреварва втория Лацио с 8 точки. "Бергамаските" са на трета позиция с 1 точка по-малко от "римските орли". А кой изненадващ отбор в Испания подобри рекорд на Хосеп Гуардиола и Барселона по владение на топката в един мач вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички