Кристиано Роналдо трябва да стане голмайстор в Серия А, за да запише невиждано постижение


Кристиано Роналдо трябва да стане голмайстор в Серия А, за да запише невиждано постижение
Снимка: Getty Images/Gulliver

1550 0

Мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо държи редица рекорди и се е доказал като един от най-добрите голмайстори в цялата история на този спорт. Сега обаче португалецът се е насочил към нов такъв, който е немислим и невиждан до този момент.

Той ще опита да стане единственият футболист в историята, който е бил голмайстор в цели 3 от водещите 5 първенства на Европа. До този момент е бил в английската Висша лига и в испанската Ла Лига, а вече втори сезон се опитва да стане и в италианската Серия А.

Този сезон това изглежда по-вероятно от миналия, след като 7 кръга преди края на първенството той изостава с 3 попадения от Чиро Имобиле, който започна силно, но след подновяването на първенството далеч не се намира в най-добрата си форма. Роналдо пък е вкарал във всеки мач от Серия А, след като сезонът бе подновен.

Само Рууд ван Нистелрой и Луис Суарес са печелили приза за най-добър голмайстор в 3 европейски страни, но и в двата случая не са 3 първенства от топ 5-те. Те съумяват да го сторят в английската Висша лига, испанската Ла Лига и нидерландската Ередевизи. А кой е най-добрият играч в Европа след подновяването на сезона?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички