Изненада? Легендарен футболист на Милан ще наследи поста на Стефано Пиоли


Изненада? Легендарен футболист на Милан ще наследи поста на Стефано Пиоли
Снимка: Getty Images

1613 0

Бившият нападател на Милан и клубна легенда Андрий Шевченко може да оглави на "росонерите", съобщава журналистът Николо Шира.

 

Според източници - определени посредници са предложили на ръководството на италианския клуб да назначи Андрий Шевченко за старши треньор. Предполага се, че украинецът ще води Милан до юни 2024 година. Сегашното ръководство на росонерите обаче не е напълно убедено дали да предприеме подобна стъпка.

Заслужава да се отбележи, че договорът на настоящия треньор на Милан Стефано Пиоли е валиден до 2025-а. В последния си мач от Шампионска лига във вторник (28 ноември) росонерите допуснаха загуба с 1:3 от Борусия Дортмунд. Немалка част от феновете на италианския гранд искат промяна заради лошите резултати на любимия им тим.

Андрий Шевченко дебютира в Серия А през август 1999 г. в мач срещу Лече. Още в първия си сезон той стана голмайстор на Серия А, отбелязвайки 24 гола в 32 мача в лигата, засенчвайки продуктивни нападатели като Габриел Батистута (23 гола) и Ернан Креспо (22 гола).

Общо Шевченко изигра 322 мача за Милан и отбеляза 175 гола. С италианския клуб той спечели Серия А, Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА, Купата на Италия и Суперкупата на Италия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Странно правило на УЕФА спира чудото на Милан от дебют в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички