Жалко: Чудото на Милан не може да дебютира в Шампионска лига - странно правило на УЕФА го спира


Жалко: Чудото на Милан не може да дебютира в Шампионска лига - странно правило на УЕФА го спира
Снимка: Getty Images

1305 0

Тийнейджърът на Милан Франческо Камарда не може да играе за "росонерите" и да запише официалния си дебют срещу Нюкасъл в последния мач на тима от груповата фаза. Той ще се състои в Англия на 13 декември.

Камарда накара всички фенове на италианците да говорят за него, след като се превърна в най-младия футболист в историята на Серия А. Това се случи, когато се появи като резерва при победата на Милан с 1:0 над Фиорентина.

Камарда ще чака за дебют в Шампионска лига

Тогава се появи вместо Лука Йович седем минути преди края и получи бурни овации от феновете по трибуните на "Сан Сиро". Той се понрави и с изявите си. Все пак няма да може да усети и европейския футбол.

Причината е, че е едва на 15 години. Правилата на УЕФА са стриктни и няма как футболист под 16 години и без професионален договор да играе в мач под егидата на централата. Камарда навършва 16 през месец март, когато ще може да играе в европейските клубни турнири.

Самият Камарда тренира с основната група преди така важния сблъсък в най-престижния европейски клубен турнир срещу Борусия Дортмунд. В него Милан разочарова, а "групата на смъртта" в Шампионска лига отново предложи драма и хаос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички