От аутсайдер до първи 1/8-финалист в най-ожесточената група в Шампионска лига! Борусия лети, а Милан е в дъното (ВИДЕО)


От аутсайдер до първи 1/8-финалист в най-ожесточената група в Шампионска лига! Борусия лети, а Милан е в дъното (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

11607 0

Започват да се разпитат почти всички възли в Шампионска лига, но "най-напечено" остава в група F. Борусия Дортмунд, който бе считан за аутсайдер, се класира първи на 1/8-финалите. Немският тим победи с 1:3 Милан на "Сан Сиро".

Ройс откри резултата в 10', а Чуквуезе изравни в 37'. През второто полувреме обаче "росонерите" получиха още две попадения - Биное-Битънс в 59' и Адейеми в 69'.

Към момента Дортмунд е лидер със 10 точки в най-завързаната група от турнира, докато ПСЖ е на втора позиция със 7. Милан и Нюкасъл имат по 5 точки, и точно тези два отбора ще играят един срещу друг в последния кръг. Италианците ще се надяват на победа, но и на грешна стъпка на парижани срещу лидера Борусия.

Немският отбор показа по-интересни неща в атака и повече търсеше победата през цялото време. Ситуацията обаче може да бъде коренно различна, ако Оливие  Жиру бе вкарал дузпа в 6', с която да открие резултата. Вместо това пропусна след недобро изпълнение, а 4' след това Марко Ройс показа как се прави с точен 11-метров удар.

Любопитно: Борусия Дортмунд е първият германски отбор, който победи Милан на "Сан Сиро" в Шампионска лига след повече от 20 години. Тогава отново вицешампионът от миналата година в Бундеслигата стигат до успеха. Милан загуби 3 състезателни мача срещу немски отбори през този век, като и трите са срещу Борусия Дортмунд.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата предложи много емоции още в началните минути, показвайки, че и двата отбора са наясно с големия залог. Още в 6' домакините получиха дузпа. Чуквуезе стреля от границата на наказателното поле, но топката се отби в ръката на Шлотерберг. Реферът веднага посочи бялата точка, а зад нея застана Оливие Жиру.

Неговото изпълнение обаче не бе достатъчно убедително и Кобел хвана посоката му, отразявайки удара му. Само три минути след това се стигна до нова дузпа. Този път за Борусия. Джейми Байно-Гитенс навлезе в наказателното поле и бе препънат от Давиде Калабри. Със задачата за 11-метров наказателен удар се нагърби Марко Ройс, който отправи неспасяем шут - 0:1.

След това попадение темпото на игра доста спадна, както и интересните ситуации намаляха. Атаките на немския тим изглеждаха малко по-опасни от тези на съперника.

В 18' Байно-Гитенс получи хубаво дълго извеждащо подаване и навлезе в наказателното поле. Освободи си пространство, но изстрелът му мина над вратата. Пет минути след това Кристиан Пулишич стреля от дъгата на наказателното поле, но Кобел не изпита затруднения.

В 38' индивидуалната класа донесе изравнително попадение за "росонерите". Калабрия пусна към Чуквуезе, който направи пробив отдясно, навлезе в наказателното поле и с хубав диагонален удат вкара между краката на Шлотербек.  В добавеното време на първата част Кристиан Пулишич проби отляво и центрира към Давиде Калабрия, но стреля покрай вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52' се стигна до принудителна смяна, след като Малик Тиау разтегна и бе принудително заменен от Раде Крунич. Малко след това се контузи централен защитник и на Борусия Дортмунд - Нико Шлотербек. Той бе заменен от Салих Йозджан.

В 59' Борусия Дортмунд отново излезе напред в резултата. От границата на наказателното Марсел Забицер продължи към Джейми Байно-Гитенс. След само едно докосване и без да се колебае стреля точно за 1:2.

10 минути по-късно стигнаха и до трето попадение, с което убиха интригата в двубоя. Ройс елегантно намери Карим Адейеми, а той реши да стреля от границата на наказателното поле. Майк Менян не се намеси много добре, успя да стигне до топката, но вече бе преминала голлинията. В 86' Фюлкруг можеше да прати двубоя към разгром, но ударът му с глава мина покрай вратата.

Минута след това Лука Йович, скочи най-високо в наказателното поле и нанесе удар с глава, но нацели лявата греда на вратата, пазена от Кобел.

Две минути по-късно Карим Адейеми проби и пусна пас към Никлас Фюлкруг. Той стреля силно границата на наказателното поле, но гредата спря и Борусия. Така, не паднаха повече попадения до края на двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Милан: Менян, Калабрия, Тиау, Томори, Ернандес, Лофтъс-Чийк, Адли, Райндерс, Чуквуезе, Пулишич, Жиру

Борусия Дортмунд: Кобел, Бенсебайни, Шлотербек, Хумелс, Риерсон, Забицер, Джан, Мален, Ройс, Биное-Битънс, Фюлкруг

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Най-ясна е задачата пред германския тим. Ако Дортмунд победи Милан на "Сан Сиро" във вторник вечерта, то отборът ще е сигурен за осминафиналите. В същото време ПСЖ има нужда от победа срещу Нюкасъл у дома, както и Борусия да не загуби в Милано, за да излезе от групата.

В същото време "свраките" трябва да избегнат загуба на "Парк де Пренс", за да запазят шансове за едно о първите две места, а Милан ще отпадне, ако загуби от Дортмунд и в същото време ПСЖ победи Нюкасъл.

Наставникът на Борусия Дортмунд Един Терзич няма да може да разчита на Никлас Зюле, който е болен. Нико Шлотербек също е под въпрос за срещата, след като пропусна последната тренировка на Борусия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички