Investcorp планира да върне величието на италианския гранд Милан


Investcorp планира да върне величието на италианския гранд Милан
Снимка: Getty Images

1740 0

„Бахрейнският фонд Investcorp иска да печели трофеи с Милан, а не да използва клуба само за бизнес“, това заяви италианският журналист Марко Белинацо пред „Скай Спортс Италия“. Както стана ясно преди дни, компанията влезе в официални преговори с настоящия собственик на „росонерите“ Elliott Management. Въпросният фонд от Бахрейн ще предложи цена около 1 млрд. евро за собствеността на Милан и обеща, че ще отпусне 300 милиона евро за лятна селекция на клуба.

"Офертата от един милиард евро има за цел да гарантира на Elliott икономическа възвръщаемост, като се има предвид, че фондът от момента на придобиването до днес и близките няколко години ще е инвестирал около 750 милиона в Милан. Elliott свършиха страхотна работа и намалиха задълженията на Милан до едва 100-150 милиона евро", сподели журналистът.

"Всъщност, най-емблематичните италиански клубове се превърнаха в много апетитни и атрактивни за чужди инвеститори (особено американски), но това не може да се каже за големите отбори в Англия и Испания, тъй като те са с огромни задължения. Въпросът тук е дали Elliott ще се съгласи да продаде клуба сега или на по-късен етап с цел да се повиши още стойността на Милан чрез построяване на нов стадион и спечелване на важни трофеи“, коментира Белинацо.

„Фондове от страни като Катар, Саудитска Арабия, Абу Даби имат за цел да дадат или възвърнат величието и спортните успехи на даден отбор, когато придобият неговата собственост. Примерите са много – ПСЖ, Нюкасъл, Манчестър Сити. В тези страни дори има съревнование кой отбор ще бъде най-успешен под тяхно ръководство. За разлика от тях, англосаксонски фондове като Elliott инвестират в даден отбор единствено с икономическа цел – да възвърнат инвестициите си от даден отбор, след като са го изправили финансово. Една евентуална сделка за смяна на собствеността при Милан би дала много надежди на феновете на отбора за възвръщане на позагубеното величие на този клуб“, каза още италианският журналист.

Предстои да разберем дали "росонерите" ще имат нов собственик. Преди дни пък те обявиха любопитно партньорство

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички