Интер съхрани шанса си да спре Ювентус за титлата с успех над Дженоа


Интер съхрани шанса си да спре Ювентус за титлата с успех над Дженоа
Снимка: Getty Images/Guliver

1087 0

Интер постигна важна победа в опита си да отмъкне титлата в Серия А от Ювентус. В гостуването си на Дженоа в 36-ия кръг "нерадзурите" надделяха с 3:0 с 2 попадения на Ромелу Лукаку и 1 на Алексис Санчес. Така тимът на Антонио Конте се изкачи на второто място след равенството на Аталанта с Милан. Интер има 76 точки, с 1 повече от бергамаските и с 4 по-малко от Ювентус, който играе утре със Сампдория.

През първото полувреме Интер атакуваше безспирно, но атаките им бяха безплодни. В 22' след страхотна атака Марсело Брозович не намери целта, стреляйки покрай вратата. На Ханданович му се наложи да се размърда за първи път в двубоя в 28-ата минута, когато направи спасяване след удар на Анкерсен.

Гостите от Милано все пак стигнаха до ценния гол в 34-ата минута. Тогава Бираги намери Лукаку в наказателното поле с хубаво подаване, белгиецът се освободи от своя опекун и стреля с глава покрай вратаря.

В 62' Ранокиа допусна грешка в близост до наказателното поле на своя тим и в опита си да я поправи изглеждаше, че е извършил нарушение в опасната зона. Оказа се обаче, че той е играл с топката и претенциите на домакините от Генуа за дузпа нямат основание.

Влезлият като резерва Алексис Санчес подпечата победата на "нерадзурите" в 83-ата минута, в ситуация, когато Дженоа опитваше да се върне в мача. Той получи чудесно подаване отдясно от Виктор Моузес и стреля уверено, при което топката се удари в напречната греда отвътре и влетя в мрежата на Перин - 2:0. В последната минута от добавеното време Лукаку реализира третия гол за Интер след прекрасно извеждащо подаване на Брозович и уверен рейд след това. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички