Кристиано Роналдо изведе Ювентус към нов триумф в Серия А


Кристиано Роналдо изведе Ювентус към нов триумф в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

3952 0

Италианският шампион Ювентус победи Дженоа с 1:3 като гост в мач от 29-тия кръг на Серия А. "Бианконерите" вкараха три фантастични гола през втората част на двубоя, за да си осигурят третата поредна победа след подновяването на шампионата.

През първото полувреме головите положения пред двете врати липсваха, но за сметка на това след почивката бяха в изобилие. Пауло Дибала откри резултата в 50-ата минута, а седем минути по-късно Кристиано Роналдо също се разписа с мощен удар от сериозна дистанция.

В 73-ата минута влезлият като резерва Дъглас Коща вкара трето попадение за "старата госпожа", а три минути по-късно Андреа Пинамонти върна едно попадение за домакините. По този начин Ювентус отново увеличи преднината си на върха пред втория Лацио на четири точки. Дженоа пък остава на 17-то място с 26 пункта, като е със само точка над 18-тия Лече, който е с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 12-тата минута Федерико Бернардески стреля опасно към вратата на Дженоа, но Матия Перин спаси. Минута по-късно Кристиано Роналдо също пробва рефлексите на италианския страж с мощен удар от дистанция, но Перин отново предотврати гол във вратата си.

В 35-тата минута Адриен Рабио бе намерен в наказателното поле на Дженоа и успя да нанесе опасен удар с глава от близко разстояние. Изстрелът му обаче бе насочен право в тялото на Перин, който успя да улови кълбото. В края на първата част Роналдо навлезе в наказателното поле на домакините и нанесе силен удар, но италианският вратар на Дженоа отново спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта "старата госпожа" излезе напред в резултата. Хуан Куадрадо комбинира с Дибала на границата на пеналтерията. Аржентинецът навлезе в наказателното поле, освободи си пространство за удар и с левия си крак намери далечния ъгъл на вратата на Дженоа - 0:1 

В 55-ата минута Куадрадо намери Бернардески в наказателното поле, но неговият удар с глава прелетя на сантиметри от вратата. Само минута по-късно Роналдо хвана защитата на Дженоа неподготвена, като проби през средата на терена и от около 25 метра разстояние нанесе неспасяем удар за Матия Перин - 0:2.

Двайсетина минути по-късно Юве направи резултата класически. Появилият се като резерва Дъглас Коща вкара феноменално попадение, след като завъртя топката по прекрасен начин от границата на наказателното поле и остави стража на Дженоа безпомощен - 0:3.

В 76-ата минута Дженоа върна едно попадение. Хубаво центриране в наказателното поле на "зебрите" намери Андреа Пинамонти, който с впечатляващ удар в горния ляв ъгъл не остави шансове на Войчех Шчесни - 1:3.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Ювентус е лидер в подреждането в Серия А с преднина от четири пункта пред Лацио преди началото на кръга. "Бианконерите" ще търсят трета поредна победа в италианското първенство след подновяването на шампионата срещу 16-тия Дженоа, който се бори за своето оцеляване.

Наставникът на "зебрите" Маурицио Сари няма да може да разчита на контузените Алекс Сандро, Сами Кедира и Матиа Де Шилио. Домакините пък са без Иван Радованович и Доменико Кришито.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Дженоа: Перин, Бехрами, Гильоне, Касата, Масиело, Пинамонти, Ромеро, Стураро, Сумаоро, Фавили, Шьоне

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Пянич, Бентанкур, Рабио, Бернардески, Дибала, Роналдо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички