Как Интер на Моуриньо покори "Камп Ноу": Спомен за легендарния мач през 2010 (ВИДЕО)


Как Интер на Моуриньо покори "Камп Ноу": Спомен за легендарния мач през 2010 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1668 0

Преди точно 10 години (28 април 2010 г.) Интер, воден от Жозе Моуриньо, поднесе една от най-големите изненади в световния футбол, елиминирайки Барселона на полуфиналите на Шампионска лига.

Отборът на португалския специалист се бе прицелил в исторически требъл, а за целта трябваше да отстрани испанския гранд. Интер си свърши по отличен начин работата у дома, побеждавайки каталунците с 3:1 на "Джузепе Меаца". Реваншът на "Камп Ноу" обаче щеше да бъде истинско зрелище.

Денят, в който Интер превзе "Камп Ноу"

Барселона зададе тона още от началните секунди. Каталунците, водени от футболисти като Лео Меси, Златан Ибрахимович, Шави и Андрес Иниеста започнаха с атаките веднага след първия съдийски сигнал.

Дефанзивните схеми на Моуриньо и отличната игра на неговите футболисти в защита обаче осуетиха всеки един план на играчите на Барса за попадение. В крайна сметка "нерадзурите" капитулираха в 84', когато Жерар Пике откри. Интер потрепери още няколко минути, но в крайна сметка чу последния съдийски сигнал и изпадна в екстаз.

Безсмъртните празненства на Моуриньо и Интер

Веднага след края целия щаб на Интер нахлу на терена на "Камп Ноу", предвождан от Специалния, който вдигна високо ръка в небесата, за да покаже величието си. Разбира се, Моу отиде пред агитката на Барселона, което не се хареса никак на почитателите на каталунците и те започнаха да го освиркват бурно.

По този начин Интер се добра на финала, където срещна Байерн Мюнхен на "Сантяго Бернабеу" в Мадрид. Там футболистите на Моу бяха категорични и надвиха баварците с 2:0 след две попадения на Диего Милито, които осигуриха историческия требъл за италианския гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички