Услуга от бивш: Жиру помогна на Арсенал да избегне Реал Мадрид в Шампионска лига? (ВИДЕО)


Услуга от бивш: Жиру помогна на Арсенал да избегне Реал Мадрид в Шампионска лига? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2257 0

Въпреки че напусна Арсенал през 2018 г., Оливие Жиру все още върши услуги за бившия си тим, макар и индиректно. След шестгодишно отсъствие, "артилеристите" най-накрая ще се завърнат на най-голямата сцена в клубния футбол след второто място във Висшата лига.

Благодарение на победата на Милан с 1:0 над Ювентус в неделя, 28 май, лондончани са готови да избегнат опасни съперници в груповата фаза на Шампионска лига.

Кои съперници очакват Арсенал?

Италианският гранд си осигури място в турнира благодарение на удара с глава на Жиру, потвърждавайки, че Юве няма да има място сред европейския елит през следващия сезон. Най-доброто, което Ювентус може да направи този сезон, е пето място в Серия А. В резултат на това Арсенал ще бъде поставен във втора урна от тегленето на Шампионска лига, благодарение на силното си класиране по коефициент.

Подреждането за европейските състезания обикновено се извършва чрез система от коефициенти, като Арсенал е класиран на 23-то място. През април, когато Ювентус беше на път да се класира за Шампионска лига, имаше опасения, че артилеристите ще бъдат поставени в трета урна и ще завършат в "група на смъртта", когато се проведе жребият за груповата фаза през лятото.

Но липсата на "Старата госпожа", класирана на 8-мо място според коефициента, означава, че Арсенал ще бъде в урна 2 и може да се изправи само срещу един гигант в груповата фаза през идния сезон. Standard.co.uk съобщава, че отбори като Реал Мадрид, Борусия Дортмунд и Порто ще избегнат Арсенал, но отборът на Микел Артета все още може да се изправи срещу отбори като Байерн Мюнхен, Пари Сен Жермен и италианския шампион Наполи. Преди дни пък от Арсенал показаха новия си екип, с който ще преследват титлата през идния сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички