Милан пак разочарова! Не вкара във втори пореден мач в Шампионска лига и раздели точките и с Борусия - изостава в "групата на смъртта" (ВИДЕО)


Милан пак разочарова! Не вкара във втори пореден мач в Шампионска лига и раздели точките и с Борусия - изостава в "групата на смъртта" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1873 0

Италианският гранд Милан остава без победа и след втория кръг от груповата фаза в Шампионска лига. "Росонерите" записаха второ поредно равенство, в което не отблеязват гол, след като завършиха при 0:0 срещу Борусия Дортмунд на "Сигнал Идуна Парк".

След ремито двата отбора остават на дъното на "групата на смъртта". Германците са последните със само 1 точка, докато "росонерите" са непобедени, но и без успех - с 2 пункта. Лидер е Нюкасъл с 4 точки. "Свраките" разбиха ПСЖ, който остава втори с 3.

Седемкратният носител на трофея от Шампионска лига разочарова привържениците си с някои сериозни пропуски. Особено отчетливи са тези на Жиру, който си попречи с Ернандес и двамата не вкараха току пред вратарското поле, както и на Чукуезе, който пропусна сам срещу вратаря.

Гостите обаче също можеха да бъдат попарени, като Борусия Дортмунд имаше повече на брой положения, но с разликата, че никое от тях не бе толкова чисто, колкото тези две на сметката на Милан. Домакините имаха 57% притежание на топката, както и 18 срещу 14 опита за гола. Точните изстрели пък бяха 3 срещу 2.

За Милан предстои визита на Дженоа от италианската Серия А (07.10), докато в следващия кръг от групите на Шампионска лига гостува на ПСЖ (25.10). Борусия Дортмунд пък приема у дома Унион Берлин в Бундеслигата (07.10), а следващото изпитание в Шампионска лига е Нюкасъл (25.10).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата половина от първото полувреме премина без особено напрежение пред някоя от двете врати. Нямаше нито едно от така наречените чисти голови положения, като Борусия имаше леко преимущество.

Германският отбор сякаш бе по-опасен, като владееше топката с малко повече (56% срещу 44%). Въпреки че изоставаше при ударите (2 срещу 3), ситуациите пред вратата на "росонерите" изглеждаха една идея по-опасни. Все още обаче нямаше точен удар в мача.

В 28-ата минута се стигна до най-доброто положение за гол. Мален стреля от дъгата на наказателното поле, а изстрелът му мина с много малко покрай долния ляв ъгъл на вратата на Майнян.

В 32-рата минута Ройс имаше шанс да центрира от удобна позиция, близо до аутлинията. Германецът потърся изненадващ удар, но не сполучи.

Минути след това Джан центрира по отличен начин в наказателното поле. Там намери Брандт, който овладя на гърди и преди топката да е осъществила контакт със земята опита задна ножица, но ударът му излезе в аут.

Милан отговори с най-добрия си шанс в мача (38'). Върната в наказателното поле топка след ъглов удар намери Жиру. Той и Ернандес бяха непокрити през вратарското поле, но си попречиха и последва лош удар над вратата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 54-тата минута Милан стигна до най-добрия си шанс за гол. Пулишич бе намерен в наказателното поле на отлична позиция. Завъртя се и стреля силно, но намери Кобел, който успя да избие.

Последва затишие в голям период от време. Четвърт час преди края домакините бяха увеличили предимството си при притежанието на топката (57% срещу 43%). Освен това имаха повече опити за гол - 13 срещу 8, както и повече точни изпълнения 3 срещу 1.

В 76-ата минута Емре Джан стреля от далечна дистанция, но Майнян показа, че внимава и отрази.

Около пет минути преди края на редовното време Чукуезе бе на перфектна позиция необезпокояван в наказателното поле. Той се нагласи и стреля в далечния ъгъл по земя, но Кобел позна посоката и спаси. Последва и добавка в аут. Огромен пропуск за Чукуезе.

В последните секунди бе дадена дузпа за Милан заради задържане, но ВАР я отмени.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Дуелът бе поверен на един от топ арбитрите в света - Шимон Марчиняк от Полша. Докато Борусия търси първи точки, то Милан ще се надява да грабне успеха, след като в първия кръг не успя да материализира превъзходството си над Нюкасъл и двата тима завършиха при равенство.

Аут поради контузии за гостите от Италия са Бенасер, Калдара, Калулу, Крунич и Лофтъс-Чийк. За домакините от Дортмунд пък участие няма да могат да вземат Тома Мюние, Матеу Морей и Марсел Забитцер.

Ако не броим последната среща между тези опоненти (част от приятелски турнир през лятото на 2017 година - 3:1 за германците), то те са играли общо четири пъти през този век. На полуфиналите на Купата на УЕФА през 2002 година Дортмунд бие с 4:0, а после пада с 1:3 в Италия, за да играе на финал. През следващия сезон пък са в една група в Шампионска лига и си разменят по един успех с по 1:0 като гости.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички