Феновете в Италия вече могат да посещават мачове в Серия А


Феновете в Италия вече могат да посещават мачове в Серия А

684 0

Италианското правителство е разрешило на феновете да присъстват на мачовете от Серия А по време на пандемия от коронавирус. Разбира се, има определени ограничения за това, съобщава "Football Italia". Максималният брой допуснати до стадиона привърженици за един мач ще бъде хиляда.

Това решение вече е индивидуално прието от регионалните власти в Емилия-Романя, Венето и Ломбардия. Италианският министър на спорта Винченцо Спадафора също последва примера им.

За да вземе това решение, върху правителството имаше натиск, тъй като по времето на пандемията в Италия разрешиха да се провеждат мероприятия за до хиляда души под открито небе, като концерти и театрални постановки. Футболът не се отличава с нищо, но въпреки това правителственият указ се прилага само за мачовете в Серия А.

Феновете на стадиона трябва да поддържат дистанция от един метър помежду си, да носят маски, а на входовете ще се мери температурата им. Ограниченията ще действат до седми октомври, след което ще бъдат преразгледани спрямо актуалните данни за разпространението на коронавируса. А ето колко ще струва на клубния футбол пандемията.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама