Занев победи коронавируса, но усложнения бавят връщането му към футбола


Занев победи коронавируса, но усложнения бавят връщането му към футбола
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА

1707 0

Капитанът на ЦСКА Петър Занев вече е излекуван от коронавирус, но заради леки усложнения ще продължи да се лекува в домашни условия. Защитникът има петънце на белите дробове и начален стадий на бронхопневмония след прекараната инфекция. Затова завръщането му към футбола ще се забави.

"Коронавирусът мина, обаче имам леки последици от него и продължавам да се лекувам у дома. Пробата ми вече е отрицателна, на 12-ия ден дойдоха от РЗИ и ми я взеха. Но имам усложнения - някакво петънце на белия дроб и начален стадий на бронхопневмония от 5 дни", разкри Занев пред "Тема Спорт".

"Направих скенер на десетия ден и се видя, че имам някакво възпаление. Пия антибиотици, инхалации правя. Много лош период се получи - първо грип, после коронавируса и сега усложненията. Постоянно се чувам с личния ми лекар, с д-р Бисер Бочев поддържам връзка, с медицинския щаб на ЦСКА също. При доста хора причинява усложнения, слава Богу, че не се налага да влизам в болница. Имам уверението на лекарите, че не е нещо страшно, въпросът е да се вземат мерки. Сега е необходим пълен покой - почивка, антибиотици, лечение", допълни футболистът.

Той се обърна и към хората, които също се борят с COVID-19: "Мога само да дам личен съвет към боледуващите от коронавирус, че между 7-ия и 10-ия ден е хубаво да се направи скенер на белите дробове, за да се види дали има някакви възпалителни процеси в организма. Превантивно или пък, за да се вземат адекватни мерки. Липсват ми тренировките, но в такава ситуация човек трябва да потърпи. Най-важно е в идните 4-5 дни това възпаление да изчезне и лека-полека да се завърна. Но не правя планове, гледам ден за ден". А в кой елитен наш тим избухна заразата тези дни вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички