СНИМКИ: Защо Гатузо навря играчите на Наполи в контейнери за боклук?


СНИМКИ: Защо Гатузо навря играчите на Наполи в контейнери за боклук?

831 0

Отборите от Серия А се готвят за новия сезон. Журналистът Танкреди Палмери показа в Туитър любопитния начин, по който това правят от Наполи. Играчите на Дженаро Гатузо бяха заснети наврени в контейнери за боклук.

Оказа се, че в Неапол практикуват известния метод за възстановяване - криотерапия. При него под въздействие на студа биват стимулирани защитните системи на организма и се подобрява кръвообращението. С него спортистите повишават имунитета си и подобряват мускулния си тонус. Освен това организмът се възстановява сам, използвайки вътрешните си запаси.

По правило криотерапията се извършва в специални камери или кабинки. В случая с Наполи, снимките показват, че играчите ползват за възстановяване контейнери за боклук. Оказва се, че тези контейнери са чисти и нови и се дезинфецират по 3 пъти на ден. Наложи се от клуба да обяснят това, тъй като имаше коментари на фенове, че вероятно тези кофи са мръсни.

Имаше и привърженици, които питат дали това е било идея на Гатузо. От Наполи обявиха, че много отбори правят така и идеята не е на треньора. А защо изборът е паднал точно на контейнери за боклук? Защото са широки и високи и отговарят на коронавирусния протокол, според който играчите трябва да са сами в тях. А кой от клуба пипна коронавирус вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от ЦСКА


Тибо Вион - бекът-нападател, който тренира с Хълк, игра с Погба и впечатли Порто и Дортмунд

  През 2016 година френско издание пише за бека Тибо Вион, че е претърпял много обрати в кариерата си, при това...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама