Джовани Симеоне измъкна Наполи срещу предпоследния в Серия А (ВИДЕО)


Джовани Симеоне измъкна Наполи срещу предпоследния в Серия А (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1072 0

Италианският гранд Наполи успя да спечели гостуването си на предпоследния Кремонезе с 1:4 в мач от деветия кръг в Серия А. С петата си поредна победа в шампионата неаполитанци успяха да се върнат на върха в подреждането с две точки пред втория Аталанта.

Тимът от Неапол откри резултата в 26-ата минута, когато получи дузпа. Зад бялата точка застана Матео Политано, който прати вратаря на Кремонезе в другия ъгъл и вкара хладнокръвно в десния ъгъл на стража.

Video edited on Kapwing

Кремонезе обаче отвърна на предизвикателството веднага след почивката, когато Сантяго Аскасибар намери Сириел Десерс, който изравни резултата.

За Наполи напрежението растеше с всяка изминала минута, но все пак в 76-ата минута тимът стигна до втори гол. "Златната" резерва Джовани Симеоне отново се превърна в герой за "малките магаренца", вкарвайки с глава във вратата на домакините.

Video edited on Kapwing

Това е пореден мач през този сезон, в който синът на треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне помага на своя отбор с попадение. Късно в добавеното продължение на мача Наполи вкара още два гола: първо Ървинг Лосано се разписа в 93', а в 96' Матиас Оливейра оформи крайното 1:4 с първи си гол за Наполи.

С победата Наполи оглави класирането в Серия А с 23 точки - с две пред втория Аталанта, който завърши наравно с третия във временното подреждане Удинезе. Кремонезе остава предпоследен с 3 пункта, колкото има и последният Сампдория. В следващия кръг Наполи е домакин на Болоня, а Кремонезе гостува на Специя.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички