Милан нанесе болезнена загуба на Ювентус и продължава защитата на Скудетото (ВИДЕО)


Милан нанесе болезнена загуба на Ювентус и продължава защитата на Скудетото (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4093 0

Милан удари с 2:0 Ювентус в голямото дерби от деветия кръг на Серия А и постигна шести успех от началото на кампанията. Това обаче се превърна във втора загуба за „зебрите“, които ги оставиха на цели седем точки от настоящия шампион на Ботуша. В герои за домакините се превърнаха Томори и Диас, съответно в добавеното време на първата част и десет минути след началото на втората.

„Старата госпожа“ игра равен с равен до 15-тата минута и дори можеше да поведе в 9-тата чрез Куадрадо, след което започна и тоталното предимство на шампионите. То доведе и до две поредни греди, които бяха дело на португалския нападател – Рафаел Леао. Той първо се възползва от разбъркване след корнер в 19-тата минута, за да стреля в левия стълб, а след по-малко от четвърт час той се опита да изненада „старата госпожа“ от дистанция, но опитът отново рикошира.

Междувременно домакините искаха дузпа след игра с ръка на Влахович в наказателното поле, но ВАР не взе подобно решение, а следващото най-интересно действие бе попадението, което ще се коментира подробно в следващите дни. Секунди преди него бе извършено нарушение, което ако бе отсъдено – нямаше да се стигне до гола. И все пак, Томори се оказа на правилното място след разбъркване в наказателното поле след корнер и така прати неспасяемо топката за 1:0.

Милан успя да удари противника си болезнено след едва 10 минути от втората част и на практика предреши изхода от срещата. Тогава Влахович допусна ужасяваща грешка и прати топката в краката на Диас, който моментално се впусна в нападение и не се намери кой да го спре от центъра до наказателното поле. Неговият удар се оказа неспасяем от Шчесни.

До края на срещата Ювентус не промени особено представянето си и създаде най-чистото си положение едва в 84-тата минута, но и то доведе едва до корнер. Милан пък се забавляваше на терена, но също не успя да вкара попадение.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Срещата започна с размяна на атаки посока двете врати, но "зебрите" излязоха по-бързо на чисти позиции. В 9-тата минута Куадрадо бе съвсем близо до откриващото попадение, но ударът му премина покрай левия страничен стълб.

В 19-тата минута Леао засече отклонена топка от Калулу след изпълнение на корнер, но топката се отби в левия страничен стълб и излезе в аут.

В 33-тата минута португалският нападател на домакините стреля от дистанция, но опитът му отново срещна гредата - този път отдясно. Малко преди изминаването на 30-тата минута домакините пък имаха притенции за дузпа, след като Влахович игра с ръка в наказателното поле, но ВАР бе категоричен, че не може да се стигне до подобен развой в конкретната ситуация.

Гол! Домакините откриха в началото на добавеното време на първата част, когато след разбъркване в наказателното поле Томори се възползва от ситуацията и прати топката с мощен удар от сантиметри във вратата на Шчесни! 1:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Гол! Гостите сгрешиха фатално в средата на терена и си "платиха скъпо" в 55-тата минута. Тогава Душан Влахович сгреши тотално пас в центъра и подаде кълбото на Диас. Той напредна на спринт и стреля в близкия ъгъл, след като не се затрудни с опитния Бонучи. Шчесни стигна до удара, но не успя да я спре посока мрежата му! 2:0!

Гостите продължиха да допускат грешки, а вторият точен удар за възпитаниците на Алегри дойде едва в 70-тата минута чрез Милик. Това обаче по никакъв начин не отговаряше на огромното желание от страна на Милан и те логично продължиха да водят в резултата.

В 84-тата минута Кийн оигури първия корнер в срещата за Ювентус. Той завърши по чудесен начин атака на гостите, но Кулулу бе на точното място и успя да спре топката преди да е станало късно. От ъгловия удар обаче не се стигна до нищо интересно.

Лекувалият доскоро контузия - Дивок Ориги, можеше да оформи класическа разлика в добавеното време на срещата, но опитът му бе париран в 92-рата минута от Шчесни. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Милан: Татарушану, Калулу, Габия, Томори, Ернандес, Тонали, Бенасер, Побега, Диас, Леао, Жиру

Ювентус: Шчесни, Данило, Бонучи, Бремер, Сандро, Куадрадо, Локатели, Рабио, Костич, Влахович, Милик

ПРЕДИ МАЧА

Според букмейкърите Милан влиза в дербито като фаворит. Момчетата на Стефано Пиоли обаче не се представиха никак убедително срещу Челси в Шампионска лига през седмицата, губейки с 3:0. "Росонерите" са с актив от 3 спечелени и 2 загубени срещи в последните си 5 мача във всички турнири.

Ювентус пък живна след серията незадоволителни резултати, след като успя да се справи с Болоня с 3:0 в предния кръг, а и не изпита трудности срещу Макаби Хайфа в Шампионска лига, побеждавайки с 3:1.

Последните пет срещи между гигантите на Ботуша са завършвали на два пъти в полза на Милан, веднъж на Юве, като има и две равенства. 

Стефано Пиоли, както и неговия колега Масимилиано Алегри нямат да могат да разчитат на много ключови футболисти поради контузии. Давиде Калабрия, Симон Кяер, Златан Ибрахимович - за Милан, Анхел Ди Мария, Федерико Киеза и Де Шилио - за Юве.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде елитния Даниеле Орсато.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички