Капитанът на Аякс обясни игровия срив, а треньорът констатира: Нямаме никакъв напредък


Капитанът на Аякс обясни игровия срив, а треньорът констатира: Нямаме никакъв напредък
Снимка: Getty Images

1418 0

Капитанът на Аякс - Душан Тадич, даде обяснение за позорната домакинска загуба с 1:6 от Наполи във вторник (4 октомври) вечер. Според него, продажбата на основни футболисти през лятото е оказала своето влияние и е нужно време, за да се изгради нов отборен дух:

"Имаме седем или осем нови играчи. Когато загубиш толкова много футболисти (б.р. - Антони, Лисандро Мартинес, Раян Гравенберх, Себастиен Халер) става малко трудно. В такива случаи се нуждаеш от повече мачове, за да се постигне сплотеност в отбора", бяха думите на Тадич след последния съдийски сигнал на "Йохан Кройф Арена".

Старши треньорът Алфред Шрьодер пък добави: "През последните седмици нямаме никакъв напредък в играта. Твърде неспокойни сме във всички фази. Това със сигурност ме тревожи, но всичко, което можем да направим, е да потърсим начин как нещата могат да се подобрят".

"Знаех, че Наполи може да играе добър футбол и затова трябва да покажем смелост, но ние не го направихме. Със сигурност не и с топката. Ясно е, че това е тежък удар за всички ни. Наполи е фантастичен отбор, който е изпълнен с увереност. В момента ние я нямаме. Допуснахме твърде елементарни голове, а това не прилича на Аякс", каза още Шрьодер.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Дори Марадона щеше да се гордее" - коментарът на треньора на Наполи след разгрома срещу Аякс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички