Джиджи Буфон: За червения картон срещу Реал Мадрид, трансфера в ПСЖ и бъдещите му планове


Джиджи Буфон: За червения картон срещу Реал Мадрид, трансфера в ПСЖ и бъдещите му планове
Снимка: Getty Images

2652 0

43-годишният вратар на Парма Джанлуиджи Буфон даде интересно интервю пред "BeIn Sports", в което разказа любопитни подроности за някои събития от дългогодишната си кариера. 

Както е известно, той напусна Ювентус окончателно и завърна в юношеския си отбор на стадион "Енио Тардини". В интервюто си Джиджи разкрива защо все още не се е отказал от футбола, как е изживял нощта на 11 април 2018 г., когато получи червен картон, а Ювентус отпадна на 1/4-финалите в Шампионска лига и защо е приел офертата на ПСЖ няколко месеца по-късно:

"Играя, защото се чувствам много добре, продължавам да се чувствам като силен вратар и смятам, че продължавам да съм много полезен за съотборниците си и клуба. Затова избрах да се върна в Парма. Това бе най-доброто решение, за да продължа да играя на високо ниво", казва Буфон.

"Спомням си много добре онази нощ. Онази нощ беше моментът, в който се почувствах най-горд като капитан на моя отбор. Когато си помисля за това, ставам емоционален, защото само една силна група, с кураж и войнствен дух, може да мисли за подобен обрат. Когато отидохме в Мадрид имахме нужните сили, за да обърнем резултата. Накрая завърши зле, но ще оставя настрани нещата, които не ми харесаха", завява вратарят. В този мач Кристиано Роналдо реализира дузпа в 97-ата минута и Реал Мадрид отстрани Ювентус с общ резултат 4:3 - победа като гост с 3:0 в Торино и загуба с 1:3 в Испания. Именно тогава Буфон бе изгонен заради бурните си протести към главния съдия.

"Един ден в края на март 2018 ме попитаха дали съм решил да си тръгна от Торино. Отговорих, че съм и се пошегувах, че ако ПСЖ, Реал Мадрид или Барселона ме потърсят, веднага ще приема. 20 дни по-късно ми се обадиха от ПСЖ и аз наистина приех. Отборът имаше страхотен потенциал за спечелване на Шампионска лига и това беше важно за мен, защото винаги съм искал да играя на най-високо ниво извън Италия. Феновете на ПСЖ ми дадоха много любов и ми показаха уважение. Париж винаги ще е в сърцето ми", споделя още той.

Относно бъдещето и живота след активната футболна кариера, Джанлуиджи Буфон заявява следното:

"Когато окача бутонките, бих искал да стана треньор!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички