Буфон: Не е странно, че Кристиано Роналдо напусна Ювентус, вижте му кариерата


Буфон: Не е странно, че Кристиано Роналдо напусна Ювентус, вижте му кариерата
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images

3153 0

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон, който е на 43-годишна възраст, бе трансфериран в родния си отбор – Парма, през последния прозорец. „Дуковете” са във второто ниво на италианския футбол, а мнозина фенове се зачудиха защо Джиджи не е спрял с футбола.

По същия начин и Кристиано Роналдо напусна Ювентус, а Буфон бе запитан за бившия си съотборник при „бианконерите”. „Не мисля, че някой е толкова изненадан от напускането на Кристиано. Феновете го боготворят заради представянето и головете му, но аз не смятам действието му за ирационално, че се махна от Торино. Това е искрено решение, което потвърждава траекторията на неговата футболна кариера. Мога да кажа само хубави неща за Кристиано, който е невероятен професионалист и абсолютно все път дава 100% от себе си”, каза легендата на Юве пред италианско радио.

Буфон не говори само за Роналдо, като италианският ветеран разговаря за неговото бъдеще, след като много тифози го призоваваха да спре с играта. Буфон далеч не вижда да спира в скоро време.

„Главата и тялото са ми много добре и отговарят на всичко, което искам да се случва на терена. Няма причина сега да се оттеглям. Разбирам, че съм важен играч за моите съотборници, както и за феновете на Парма, което е награда за моите усилия”, сподели Буфон.

Когато смени отбора си през лятото, стражът не скри, че очаква да играе отново и за националния отбор на Италия, за който има 176 изиграни срещи. Запитан за потенциално завръщане за Мондиал 2022, Буфон не говори много: „Ново обаждане от Манчини за Мондиала? Не искам да има повече напрежение върху селекционера от това, което има сега”, каза още вратарят.

Последният мач за Буфон за „адзурите” е през март 2018-а година срещу Аржентина в приятелска среща. А какво донесе Роналдо без да играе още за Ман Юнайтед, четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички