Буфон разкри, че е отказал оферти от тимове, с които е можел да спечели Шампионска лига


Буфон разкри, че е отказал оферти от тимове, с които е можел да спечели Шампионска лига
Снимка: Getty Images

456 0

Живата легенда във футбола Джанлуиджи Буфон днес бе представен официално като играч на Парма - клубът, откъдето италианецът тръгна към големия футбол...

43-годишният страж бе много щастлив от завръщането си в отбора и заяви пред "Sky Italia", че е отказал оферти от тимове, с които е можел да спечели Шампионска лига:

"Имам много спомени, както и най-вече мотивацията и надеждата да напиша няколко важни страници в историята на този клуб. Знам, че мога да го направя. Това е главната причина да се върна тук, имам и още 999 причини! Изпитах толкова силни емоции, като емоционалната реакция е единственият начин да продължа да се справям на това ниво на моята възраст. Знаех, че Парма ще ми даде нещо, което никой друг отбор не можеше, така че вече бях убеден в моя избор. В момента съм още по-убеден в него. Трябва да се чувствам щастлив, а Парма е място, в което ме обичат така, както и аз ги обичам", каза Буфон пред медиите.

"Имах и други оферти. Някои от тях определено бяха приятни, но с емоционалната връзка и с усещането, че ще работя за кауза, дълбоките ми взаимоотношения с Парма направиха разликата", призна още вратарят.

"Имах и два варианта, с които дори можех да спечеля Шампионската лига, но нямаше да бъда с важна роля. В Ювентус приех ролята на резерва заради силната връзка и приятелството, които имах с всички там, но не исках да бъда такъв в последните ми две години. Хората го забравят, но Парма е четвъртият най-успешен италиански клуб по отношение на европейските трофеи. Това е отбор с трудно настояще, но със славно минало и вярвам, че има прекрасно бъдеще", каза за финал Буфон, който никога не е печелил Ушатата купа.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Най-странните трансферни "суми", за които не сте и предполагали

Предвид коронакризата през този летен трансферен прозорец не очакваме космически сделки, на каквито бяхме...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама