Джанлуиджи Буфон най-накрая проговори за ситуацията на Ювентус


Джанлуиджи Буфон най-накрая проговори за ситуацията на Ювентус
Снимка: Gulliver/GettyImages

1787 0

Джанлуиджи Буфон също наруши мълчанието си и говори за наказанието на Ювентус. В продължение на двадесет години той защитаваше вратата на отбора от Торино от клопките на опонентите си и сега изживява може би последната част от кариерата си с Парма , но стражът  никога не изпуска от поглед своята "Дама".

Буфон стана свидетел на осъждането на своя тим заради капиталови печалби и сега реши да наруши мълчанието. Джиджи има няколко съмнения относно размера на наказанието, което удари отбора на Масимилиано Алегри с 15 наказателни точки. Бившият капитан на Юве искаше да разсее това, което за него е фалшив мит.

В интервю за "La Stampa" бившият страж на Ювентус каза: " В случай на поредна тежка присъда за 17 години, имайки предвид, че Ювентус е представян от всички като сила, не бих могъл да си задам въпрос". Едно доста точно съмнение, което измъчва Бюфон: " Мазохистичната власт ли бичува себе си или е анти-властта, която иска да победи властта?". Накратко, дали това са постоянните грешки на "Старата госпожа" или клубът търпи атаки от онези, които не искат да го видят да побеждава отново? Това е въпросът, който си задава Джанлуиджи Буфон и много фенове на Ювентус.

Бившият капитан говори отново и го прави, като защитава бившия си отбор. Няма много бивши играчи, които са се изразявали с тези тонове за отбора, но Буфон винаги е имал голяма хармония с феновете на Ювентус. Накрая вратарят говори и за ерата на Андреа Аниели, която приключи преди няколко месеца: " Спирам на преценката на терена и казвам, че десет години като тези на президента са неповторими". С предсказание: "Ще минат десетки години, преди някой да се изравни с тях".

Откакто се стартира разследване срещу Ювентус, все повече атаки поема клуба, като наказанието от 15 точки е само едно минимално наказание. Преди часове излезе информация, че миноритарни собственици искат да съдят клуба от Торино, както и Аниели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички