Миноритарни собственици се готвят да съдят Ювентус и Аниели


Миноритарни собственици се готвят да съдят Ювентус и Аниели
Снимка: Getty Images

1358 0

Миноритарните акционери на Ювентус ще предприемат стъпки за започване на дело срещу клуба като част от разследването Prisma. Tuttosport обяснява, че около 14 миноритарни акционери са информирали прокуратурата в Торино, че искат да се представят като "ощетени лица" в производството срещу „бианконерите“.

Ювентус е разследван от прокурора в Торино по различни предполагаеми обвинения, включително манипулиране на фондовия пазар и фалшиво счетоводство чрез използване на фалшифицирани капиталови печалби. Разследването на Prisma е отделно от отнемането на 15 точки, наложено на клуба миналия месец.

Кодексът на наказателното правосъдие в Италия позволява на лицата, по време на разследването, да поискат от прокурорите да бъдат информирани за развитието на следствието. Нещо, което беше поискано от 14-те миноритарни акционери.

Сред тях са финансист, бизнесдама и няколко студенти и пенсионери. Всеки от тях индивидуално е поискал да бъде информиран от прокурора на Торино.

Ако се стигне до дело и то влезе в съда, то всеки един от тях ще може да подаде жалба, като граждански ищец и да си търси правата. В допълнение прокурорите са добавили и Регионалната дирекция на Пиемонт на Агенцията по приходите и Consob (б.р Национална комисия за борсата) към списъка на "потърпевши или ощетени лица“ за предполагаеми данъчни измами с хазната и за фалшиви съобщения до фондовия пазар.

А за кои трофеи се бори Ювентус според Масимилиано Алгери - вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички