Дибала поведе Рома към Топ 4 в Серия А срещу 10 от Фиорентина


Дибала поведе Рома към Топ 4 в Серия А срещу 10 от Фиорентина
Снимка: Getty Images

1218 0

Рома тресна с 2:0 Фиорентина в среща от 18-ия кръг на Серия А и продължава похода си към Топ 4 в класирането. Хората на Жозе Моуриньо доминираха на терена на стадио „Олимпико“ и заслужено стигнаха до трите точки, а гостите играха ¾ от мача с човек по-малко.

В герой за „римските вълци“ се превърна Пауло Дибала. Аржентинецът реализира и двете попадения, като да два пъти му асистира Тами Ейбрахам.

Още в 24-ата минута „виолетовите“ останаха с 10 души на терена. Защитникът Додо получи втори жълт картон и пое преждевременно към душовете.

Домакините се възползваха максимално от численото си предимство. Дибала откри резултата в 40-ата минута. Той получи пас от Ейбрахам, а след това довкара топката в мрежата за 1:0.  Световният шампион с Аржентина фиксира крайното 2:0 в 82-ата минута. Той засече в мрежата нов пас на Ейбрахам и матира Терачано.

Така Рома събра актив от 34 точки и е на 7-ото място във временното класиране. Римляните обаче са само на 3 пункта от заветната 4-а позиция, която осигурява място в Шампионската лига. Фиорентина е десети с 23 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички