Ужасяващ ПСЖ удължи агонията си като гост на Рен (ВИДЕО)


Ужасяващ ПСЖ удължи агонията си като гост на Рен (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

11738 0

ПСЖ загуби гостуването си в 19-тия кръг на Рен с 0:1. Единственото попадение в двубоя падна след 65 минути чрез Траоре, който вкара едно от многото голови положения пред вратата на Донарума.

По този начин парижани останаха на върха, но с едва 3 точки пред втория Ланс, докато Рен остава пети, но вече с равни точки с четвъртия Монако – 37, а разликата между двамата съперници е 10 точки.

Гостите закономерно продължиха лошата си серия при визитите си на Рен и по този начин нямат победа от 2018 г. насам. Причината за поредния мач без успех на “Роажон“ бе изключително слабата игра на настоящите шампиони, които отправиха първия си точен удар след едва 80 минути игра.

Междувременно ситуациите пред Донарума вървяха една след друга по време на цялата среща и резонно се стигна до попадение при едно от неразбирателствата в задни позиции.

Първо полувреме:

Двубоят започна с висока преса в самото начало, но гостите с течение на времето взеха инициативата и контролира топката в над 60% от времето.

Най-чистото положение до онзи момент бе в 27-мата минута, когато домакините отправиха мощен удар, но Донарума се намеси със сетни сили и изби в корнер.

До края на първата част домакините достигнаха до още две голови ситуации, които не се превърнаха в попадения единствено заради добрите намеси на италианския национал. Донарума безспорно бе над всички през първата част.

Второ полувреме:

Гостите започнаха ударно втората част и след три минути създадоха най-опасното си положение в рамките на целия двубой. До него се стигна след високо центриране посока наказателното поле, където Перейра се извиси, но ударът му бе париран от Манданда. 

В 56-тата минута Майер стреля опасно от статично положение, което бе точно пред границата на наказателното поле. Донарума обаче отново успя да се намеси в точния момент и се справи със ситуацията.

ГОЛ! Траоре изведе домакините напред, след като получи подаване от Труферт и без да се бави парира Донарума с поредната голова ситуация пред вратата на гостите.

Video edited on Kapwing

Малко след попадението появилият се в 55-тата минута от резервната скамейка - Килиан Мбапе, бе изведен очи в очи с Манданда, но отправи изключително разочароващ опит.

Video edited on Kapwing

В началото на последните десет минути от редовното време Бернард отправи страхотен удар от дистанция по диагонал, но Манданда отново се намеси по най-добрия начин.

Стартови състави:

Рен:  Манданда, Траоре, Родон, Уоо, Теате, Трюфер, Угочукву, Майер, Дуе, Гуири, Калимуендо

ПСЖ: Донарума, Рамос, Маркиньос, Перейра, Мукиеле, Емери, Витиня, Бернат, Меси, Неймар, Екитике

Преди мача:

Парижани преодоляха с победа още в следващия кръг неочакваното поражение от Ланс в 18-тия кръг и сега ще се опитат да не повтарят грешката срещу един неудобен съперник от последните години. 

Столичният гранд не е печелил при визита на Рен от 2018 г. във всички турнири, след като последваха три двубоя от Лига 1, два от които завършиха с поражение за ПСЖ, а в един не бе излъчен победител.

Домакините обаче са в неубедителна форма и имат две поражения, още толкова победи и равенство в последните 5 срещи. Те няма да може да разчитат на петима, докато Кристоф Галтие е без четирима отсъстващи, сред които Верати и Кимпембе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички