Чиро Имобиле - недооцененият нападател


Чиро Имобиле - недооцененият нападател
Снимка: Getty Images/Guliver

1171 0

Звездата на Лацио и европейски шампион с Италия Чиро Имобиле може би е един от най-подценяваните нападатели в днешно време, като остава в сянката на други големи реализатори в топ пет на първенствата в Европа.

Италианецът придоби легендарен статут в римския клуб, след като стана голмайстор №1 в историята на клуба, а по този повод през ноември миналата година преди домакинския мач с Ювентус, президентът на отбора Клаудио Лолито му връчи фланелка с номер 160 и надпис „Кралят“. Имобиле не успя да сдържи сълзите си на път към съблекалнята, виждайки транспарант за него от „Курва Норд“, който гласеше „Добре дошъл в историята“.

След ударните първи няколко мача от началото на сезона Имобиле изпадна в голова суша, а играта на Лацио в предни позиции не вървеше. Чиро сподели, че за момент се е усъмнил дали има място в състава на треньора Маурицио Сари и пасва на схемата на игра на отбора. Самият Сари го е уверил, че тимът ще се гради именно около него, като заявява пред медиите следното: „Този отбор разполага с нападател, който вкарва по 30 гола на сезон. Трябва да използваме неговите силни страни в играта си. Няма смисъл да избягваме това“.

Италианският национал отново повярва в себе си и започна да „къса“ противниковите мрежи, като той помогна на Лацио да се изкачи от осмото до петото място в класирането. Звездата на „бианкочелестите“ успя да изравни постижението на Кристиано Роналдо от 144 шампионатни гола от 2016 година насам, като само Роберт Левандовски (185 гола) и Лионел Меси (164) са пред него по този показател сред голмайсторите.

Нещата не стоят така, обаче, за Имобиле с фланелката на „Скуадра Адзура“, като той има едва 15 гола в 54 мача. Той се отчете със скромните две попадения в груповата фаза на изминалото Европейско първенство, но допринесе доста за триумфа на Италия.

Въпреки това, Чиро Имобиле продължава да затваря устите на своите критици. След своите три голмайсторски приза в Серия А с екипите на Лацио и Торино, той се е устремил към нов такъв този сезон и вече изпревари новата звезда на Ювентус Душан Влахович, заставайки еднолично на върха със своите 21 попадения преди мача на „бианконерите“ със Салернитана.

Със сигурност Имобиле е един от най-качествените и резултатни централни нападатели в световен мащаб и той продължава да доказва това. Въпреки че често остава недооценен, Чиро навярно е най-добрият италиански нападател през последните години и загатва, че има какво още да даде на тази игра.

 А какво каза Жозе Моуриньо за треньора на Лацио Маурицио Сари преди Дербито на Рим, последвайте този линк

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички