Фен-сайт на Рома "приши" определението 'проруски' към феновете на Левски


Фен-сайт на Рома "приши" определението 'проруски' към феновете на Левски
Снимка: Lap.bg

3585 0

Голямото дерби на Рим между Рома и Лацио е един от най-интересните мачове през предстоящия уикенд, но в полезрението на местна медия са влезли... феновете на Левски.

В материал на фен-сайт на Рома ("siamolaroma.it"), който предупреждава още в заглавието си за инвазия на 'проруски' ултраси от България, се разказва, че агитките на Левски и Лацио са побратимени от години.

По-надолу в текста следва и скандалното твърдение: "Не е тайна, че българите имат проруска идеология"!

От контекста на написаното обикновеният читател разбира, че феновете на Левски са 'проруски' настроени, а не, че самото население в България е такова. И докато във второто твърдение би имало доза истина, то първото тотално не кореспондира с нея!

В следващите редове от статията се прави паралел за подсилване на тезата, като се споменава случай от 2018 година, когато фенове на Лацио са показали знаме на Донбас по време на мач от турнира Лига Европа...

За по-запознатите читатели обаче е напълно ясно, че ултрасите на Левски със сигурност нямат 'проруски' възгледи, а голяма част от тях са ориентирани по-скоро към 'крайнодясната' политика. В същото време не можем да не споменем и случая от 6 март по време на сблъсъка с ЦСКА, когато "сини" запалянковци в Сектор А извадиха десетки украински знамена!

Разбира се, съществува вероятност и всичко това да е неволна грешка или неточност, което би било по-малкият проблем, тъй като на пръв поглед човек остава с впечатлението, че внушението се прави нарочно и така да се каже - "на гърба на войната в Украйна", което е абсолютно неуместно.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички