Божинов посочи кой играч на Ювентус Алегри трябва да задържи и критикува бившия си клуб


Божинов посочи кой играч на Ювентус Алегри трябва да задържи и критикува бившия си клуб
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1190 0

Бившият нападател на Ювентус Валери Божинов бе потърсен в Италия, за да говори за бившите си клубове на Ботуша. Той е играл за Лече, Парма, Ювентус и Фиорентина от елита, а също и за Тернана.

Играчът, който Божинов би задържал в Юве

Бившата звезда и на Левски заяви пред tvplay.it, че на мястото на Масимилиано Алегри би направил всичко, за да задържи в отбора Федерико Киеза. Той разкритикува "бианконерите" за многото загубени точки срещу малките отбори през този сезон.

"За мен той е важен футболист. Ако бях на мястото на Алегри, щях да направя всичко, за да го накарам да остане в Ювентус. Той е футболист, който ако е добре физически, наистина може да даде много. Сега не знам дали е добре физически. Националният отбор също има нужда от най-добрия Киеза", коментира Божинов пред италианците.

Упрекът му към "бианконерите" за този сезон

Българинът бе запитан дали би искал да играе за настоящия Ювентус, на което отговори така: "Имах късмета да играя с Дел Пиеро, Буфон, Недвед, играчи, които винаги бихме искали да виждаме на терена. Няма повече такива футболисти в цял свят. Този сезон Юве загуби твърде много точки срещу малките отбори. Ако искате да спечелите скудетото, спечелването на 3 точки срещу тези отбори е базово". Неотдавна Божинов сподели защо е излъгал Стоичков, че ще премине в Барселона. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички