Божинов обясни защо излъгал Стоичков, че ще се присъедини към Барселона


Божинов обясни защо излъгал Стоичков, че ще се присъедини към Барселона
Снимка: Instagram

29442 0

Валери Божинов разказа откровено за една от големите си грешки в професионалната кариера. Той гостува в подкаста на "Код Спорт", където в предходните седмици бяха лица като Гриша Ганчев и Христо Стоичков. 

Стоичков и Божинов работиха заедно за България

Камата вече се бе върнал към миналите десетилетия, когато бил уредил потенциалния трансфер на Божинов в Барселона. В навечерието на 2024 г. Валери разказа защо в крайна сметка първо дал дума на легендата, но в крайна сметка преметнал каталунците. 

Признанието на Божинов

"Панталео Корвино ме видя в Малта. Всеки казва, че съм бил много голям талант. За качествата, които имах, направих много малко – по една или друга причина. Вижте… Аз съм много темпераментен и експлозивен. Немислейки и неразсъжадавайки какви ще бъдат последствията. Вкарваш на тоя, вкарваш на оня. Вие сте по-големи и го знаете по-добре от мен. Тук съм при вас, за да направя хубав подкаст. Да си говорим искрено, защото хората имат нужда от това.

2003 година мисля, че беше. Играехме с Лече срещу Милан. На моя рожден ден на стадиона бяха дошли г-н Стоичков и г-н Танев. Дори съм плакал. Не можех да повярвам, но да се върнем на съществото. Ицо ми каза, че има интерес от Барселона. Беше говорил с Бегиристайн. Казах окей, но вътрешно в себе си знаех, че хората в Лече ми бяха подали ръка.

Аз отидох на 13 години и още тогава ми даваха по 3 хиляди евро! Всеки месец ми ги превеждаха по спестовната книжка. За едно дете това бяха много пари. Аз на тези години нямах много разходи, покриваха ми всичко. Тези хора ми бяха подали ръка и затова аз нямаше как да избягам в Барселона, но може би съжалявам, защото кариерата ми щеше да се развие по коренно различен начин", обясни ветеранът.  

ВИДЕО: Божинов заговори от "кухнята" на Левски и удари по ръководството

Валери Божинов: В прекрасни отношения съм с тарторите на Сектор "Г"

"Тепърва ще става все по-лошо" - Валери Божинов разкри за разговор с Даниел Боримиров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички