Валери Божинов отново се обясни в любов на Партизан, но и похвали феновете на Звезда


Валери Божинов отново се обясни в любов на Партизан, но и похвали феновете на Звезда
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

793 0

Бившият български нападател Валери Божинов привлече вниманието в Сърбия. Той бе на мача между Цървена звезда и Манчестър Сити на "Маракана" от последния кръг на Шампионска лига присъства. Бившият играч на Партизан сподели впечатленията си от трибуните и терена, като по този повод изказа специални благодарности на директора на червено-белите Звездан Терзич.

Божинов бе на източната трибуна на стадион Райко Митич в компанията на сина си и приятели. Той успя да види победата на бившия си клуб Сити - 3:2.

Радушно приет и от съперниковите фенове

Още: Любимци в ЦСКА и Левски гледат зрелище от Шампионска лига на живо (СНИМКА)

"Дойдох основно заради сина си, за да видя на живо Сити. Трябва да благодаря на г-н Терзич, че ми осигури билети за този мач. Много му благодаря за това и разбира се, благодаря на Цървена звезда! - каза 37-годишният Божинов преди сръбския "Sportal".

Валери Божинов е приет добре навсякъде

От 2015 до 2017 г. той носеше фланелката на Партизан и се превърна в любимец на своите фенове, но бе приет и добре сред "червено-бялата" публика. "Аз съм фен на Партизан, обичам Партизан, но феновете на Звезда създадоха много хубава атмосфера. Те ме разпознаха на трибуната, приближиха се към мен и имаха страхотно отношение към мен. Показаха ми голямо уважение. Благодаря им за това

Играл съм в Партизан, но всички знаят, че и тогава не съм казал нищо лошо за Звезда. Винаги съм имал уважение към червено-белите. Всеки обича един или друг клуб, но това не означава, че трябва да проявявате неуважение към съперничещия клуб".

Кои са най-добрите в състава на Звезда?

Още: "Барселона те иска, внимавай": Стоичков разказа как Божинов провалил сделката

Той посочи кой според него е най-добрият играч на звезда и изказа мнението си идното дерби с Партизан. "Харесвам Хуанг, той е адски добър играч! Много го харесвам, той е най-добрият играч на Звезда - без съмнение. Миятович влезе добре, но имаше нещастието да удари две греди. Ако бях треньор, щях да го пусна да играе от самото начало. Той е голям талант и Сърбия може да спечели много от него. Игри като тази означават много за младите играчи, те трябва да усетят какво е да играеш срещу най-добрите.

Очаквам моят Партизан да спечели, моите Гробари както винаги да са най-добри! Най-важното обаче е да няма проблеми по трибуните, да има уважение между отборите и да се грижим за децата си". А освен Божинов, на трибуните бе и Иван Турицов.

"Така всички ще са доволни" - Валери Божинов каза какъв резултат ще устройва и Сърбия, и България

Валери Божинов към Уелтън: Толкова много липсваш, животно!

Валери Божинов пред италианско издание: Уча за треньор и тренирам на терена на Левски

Валери Божинов: Генералисимо, Бойко Борисов - само той може да оправи футбола

"Без него не можем да направим нищо": Божинов отличи само един в Левски след загубата от Берое

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички