Сари: Трябваше да измисля нова схема без Роналдо


Сари: Трябваше да измисля нова схема без Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

2107 0

Наставникът на Ювентус Маурицио Сари сподели, че е решил да смени схемата на игра на своя тим, за да даде почивка на Кристиано Роналдо срещу Бреша. Италианският специалист реши да даде почивка на португалеца при успеха на неговия тим с 2:0 срещу един от опашкарите в първенството, въпреки проблемите на отбора в последно време.

Този ход оказа нужния ефект, като формацията бе променена и Пауло Дибала и Аарън Рамзи се чувстваха много по-комфортно в нея. „Решихме да дадем почивка на Роналдо днес, тъй като той не може да играе във всеки мач, тъй че решихме да сменим системата за двубоя. Решихме, че е по-добре Рамзи да играе като полузащитник, отколкото зад нападателя, защото той се чувства по-комфортно там. Дибала предпочита да е по-изнесен напред.“

„Мисля, че Рамзи навлиза във форма в последните няколко срещи, той се движи доста по-добре и се представя на ниво в защитен план. Ако погледнем миналото, ще видим, че британски играчи трудно се адаптират към италианското първенство. При нас ситуацията е доста по-тактическа и нямаш тази свобода, която имаш във Висшата лига. Но смятам, че той е на прав път и е готов да направи този преход“, смята Маурицио Сари. А ето какво впечатляващо постижение направи Роналдо през изминалата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички