В последните 6 години: Само един футболист бие Атлетико в елиминации


В последните 6 години: Само един футболист бие Атлетико в елиминации
Снимка: Guliver/GettyImages

5385 0

Победата на Атлетико над Ливърпул чисто статистически вещае сериозни проблеми за "червените", след като "дюшекчиите" имат само едно отпадане от европейските клубни турнири след победа в първия мач. Също така в Шампионска лига в последните 6 години испанският гранд е отпадал от два отбора, но и само от един играч. Това е Кристиано Роналдо

В ерата на Диего Симеоне в Мадрид Атлетико е взел участие в два финала (2014 и 2016) и е отпадал в елиминационната фаза на 3 пъти (2015, 2017, 2019). И във всички тези случаи е намесено името на португалеца, който освен в елиминациите, има и пръст в спечелените два финала от страна на Реал срещу Атлетико. Той се разписа за 4:1 през 2014 година, а две години по-късно отбеляза победната дузпа, след като за 120 минути тимовете не успяха да се победят. 

През 2015 година Реал Мадрид отстрани Атлетико в елиминационната фаза на Шампионска лига след 0:0 и 1:0, като единственото попадение беше дело на Хавиер Ернандес - Чичарито, но Кристиано Роналдо беше част от селекцията на Реал Мадрид. През 2017 година пък португалецът разнебити собственоръчно "стената" на Диего Симеоне, реализирайки хеттрик за успеха с 3:0 на "Бернабеу". В реванша Атлетико спечели с 2:1, но отпадна. 

През сезон 2018/2019 пък беше единственият случай, в който "дюшекчиите" отпадат в елиминации под ръководството на Диего Симеоне. Атлетико спечели срещу Ювентус с 2:0 в първи осминафинален двубой между двата отбора, но в реванша Кристиано Роналдо избухна с нов хеттрик във вратата на Ян Облак и изхвърли мадридчани от надпреварата. 

За последно Атлетико отпадна от елиминации в Шампионска лига от тим, в който не играе Кристиано Роналдо, през сезон 2008/09, когато Порто печели сблъсъка след две равенства и повече голове на чужд терен (равенство 2:2 на "Висенте Калдерон"). 

Междувременно след поражението настроението в лагера на Ливърпул не беше никак добро, а една от звездите на тима изрази недоволството си от играта на тима (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички