Аталанта - отборът, който държи съдбата на Ювентус в свои ръце


Аталанта - отборът, който държи съдбата на Ювентус в свои ръце
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Сезонът за италианския Ювентус далеч не върви по план, дори напротив. "Бианконерите" за поредна година разочароваха в Шампионска лига, а на всичкото отгоре доминацията от 9 поредни титли в Серия А също бе нарушена. Това не е всичко - още по-лошото за Андреа Пирло и компания е фактът, че отборът е съвсем близо до угрозата да не се класира в топ 4 на крайното класиране и да не играе в Шампионска лига през следващия сезон.

До края на кампанията остават два двубоя за "старата госпожа". Единият от тях е финал за Купата на Италия, а другият - мач с Каляри за шампионата. Ако след тях Ювентус е грабнал купата и е попаднал в топ 4, то сезонът може и да не се окаже такъв огромен провал.

Куриозното е, че и двете условия до голяма степен зависят от един друг отбор - Аталанта. "Богинята" е другият финалист за Купата на Италия (двубоят е в сряда, 19 май, от 22:00 часа българско време). В Серия А тимът от Бергамо си е гарантирал място в топ 4.

Милан, Наполи и Ювентус са съответно 3-ти, 4-ти и 5-и в класирането. Първите два тима са с по 76 точки, а "старата госпожа" е със 75. Предвид факта, че Наполи е стабилен в последно време, а и му предстои двубой срещу Верона, който не се бори за нищо, за Юве надеждата остава "росонерите" да се издънят във втори пореден кръг, след като в последния завършиха наравно 0:0 срещу Каляри.

И познайте кой е съперникът на Милан? Именно Аталанта. Както вече споменахме, футболистите на Джан Пиеро Гасперини са си гарантирали мястото в 4-ката. Ако обаче искат да са сигурни, че ще задържат и 2-рата позиция, то те ще трябва да победят. Ако допуснат поражение от Милан, своебразно ще изхвърлят Ювентус от топ 4 и Шампионска лига. Аталанта няма поражение в Серия А от 8 март, когато загуби от Интер с 0:1. Оттогава са минали 11 шампионатни срещи без поражение за отбора.

Mеждувременно Ювентус показа новите екипи, а Кристиано Роналдо също позира с тях (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички