В Ювентус се смеят на Матайс де Лихт, но той им отвърна по категоричен начин


В Ювентус се смеят на Матайс де Лихт, но той им отвърна по категоричен начин
Снимка: Getty Images/Guliver

1454 0

21-годишният централен защитник на Ювентус Матайс де Лихт призна в интервю пред холандското издание Volkskrant, че съотборниците му в Торино му се присмиват за това какви дрехи носи. Младокът пристигна от Аякс през 2019 година за сумата от 68 милиона паунда:

"Винаги се обличам по начина, по който съм облечен и в момента (бел.ред. - на интервюто). Не съм голям фен на скъпите дизайнерски дрехи! Аз съм Матайс, аз съм себе си и няма да ме видите да отивам на тренировка с дрехи по поръчка. Моята професия е футболист и аз искам да бъде звезда на игрището", заяви уверено Де Лихт и продължи:

"Понякога хора в клуба ми се присмиват за това как съм облечен, но на мен не ми пука. Докато се чувствам добре от моето поведение и от това какви дрехи нося, аз ще съм доволен".

Редица футболисти по света имат собствени марки дрехи, парфюми или спортни принадлежности, но за сърцатият бранител това не е от значение:

"Най-важното е да се представяш добре на терена, тогава хората ще те уважават много повече, отколкото ако носиш определен вид дрехи!", каза още Матайс де Лихт.

21-годишният бранител е смятан за един от най-обещаващите таланти в европейския и световен футбол. Той бе желан от редица клубове след фурора на Аякс в Шампионска лига през 2019 година, но избра именно Серия А и Ювентус, тъй като италианският шампионат е известен със своите традиции в защитната игра. 

Без съмнение, с подобно поведение и начин на мислене, Де Лихт действително ще се превърне в най-добрия на този пост в света. Неговият манталитет би трябвало да бъде за пример на всички подрастващи футболисти, които бързо забравят любовта си към играта и се отдават на странични дейности!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички