Гледай НА ЖИВО финала за Купата на Италия - Аталанта срещу Ювентус - ето как


Гледай НА ЖИВО финала за Купата на Италия - Аталанта срещу Ювентус - ето как
Снимка: Getty Images/Guliver

1378 0

Сезонът за италианския шампион Ювентус до този момент е пълен кошмар. Винаги обаче може да бъде и по-зле. А това несъмнено ще е факт за "бианконерите", ако не спечелят финала за Купата на Италия срещу Аталанта. 

Футболистите на Андреа Пирло претърпяха крах в Шампионска лига, а в Серия А не само, че не успяха да защитят титлата си, а и кръг преди края на шампионата са извън топ 4 и не са си гарантирали мястото в Шампионска лига през следващата кампания.

Иронично, но до голяма степен попадането им в топ 4 зависи именно от днешния съперник във финала - Аталанта. Юве има шанс да измести единствено Наполи и Милан от 4-ката. Неаполитанци обаче се представят стабилно и ще играят срещу Верона, който не се бори за нищо, докато "росонерите" имат двубой именно срещу Аталанта, който е на 2-рата позиция и вече си е осигурил място в топ 4.

Това ще е 5-и финал за Купата за Аталанта и 2-ри такъв в последните 3 години. Отборът обаче има много слаба успеваемост, като е печелил трофея само през 1963 година. Играчите на Джан Пиеро Гасперини са символични домакини, а когато са домакини, те не са вкарвали в само 2 от последните си 10 мача, реализирайки средно по 2 гола на мач. В последните 5 срещи от Серия А пък показателите са още по-впечатляващи - средно по 3,4 отбелязани гола на среща.

Ювентус достига рекорден 20-и финал за Купата (13 победи и 6 загуби). "Бианконерите" ще играят своя 6-и финал в последните 7 години, като в 4 от случаите са спечелили, а веднъж са загубили.

За да стигне до финала, Аталанта се справи последователно с Каляри (3:1), Лацио (3:2) и Наполи (3:1 общ резултат от двата мача). Ювентус пък преодоля по пътя си Дженоа (3:2), Спал (4:0) и Интер (2:1 общ резултат от двата мача).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички