В Италия: Събарят митичния стадион "Джузепе Меаца"


В Италия: Събарят митичния стадион "Джузепе Меаца"
Снимка: SportLive.bg

4492 0

Легендарният стадион "Джузепе Меаца", който се ползва от отборите на Милан и Интер, най-вероятно ще бъде разрушен, за да се построи нов, по-голям стадион. Той ще бъде построен в близост до стария, а по самия проект работят двата футболни гранда от Милано.

Милан и Интер работят съвместно по проект за изграждането на нов стадион в близост до “Джузепе Меаца”, който ще прилича на американския MetLife Stadium и ще бъде завършен до 2023 година. Милан очаква зелена светлина от ръководството на Интер, за да стартира проекта, който бе одобрен от кмета на Милано, съобщава La Repubblica.

Новият стадион ще прилича на американския "MetLife Stadium" и ще бъде завършен до 2023 година. Милан изчаква отговор от ръководството на Интер, за да стартира проекта, който бе одобрен от кмета на Милано, съобщава италианското издание "La Repubblica".

Капацитетът на новия стадион ще бъде 60 000 души, а докато бъде построен, "Джузепе Меаца" няма да бъде съборен, за да приема домакинските мачове на Интер и Милан. Общата сума, която ще трябва да заделят двата клуба за построяването на новия стадион, възлиза на 600 млн. евро.

Междувременно президентът на ФИФА заяви, че положението със стадионите в Италия било по-лошо и от това в държава като Габон (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички