Убедителен Лацио удари лошо Рома и завърза битката за Шампионска лига


Убедителен Лацио удари лошо Рома и завърза битката за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

3230 0

Лацио постигна категоричен успех с 3:0 над големия си съперник Рома в дербито на Рим от 26-ия кръг на Серия А. Фелипе Кайседо изведе Лацио напред в резултата в 12', в 73' Чиро Имобиле отбеляза от дузпа за 2:0. Резервата Данило Каталди пък направи резултата 3:0 в 89'. Така битката за място в Топ 4 в първенството се завърза още повече. Лацио събра 41 точки и има мач по-малко от съперниците за заветната цел – с Удинезе. Рома остава на 5-то място с 44 т.

В началните минути по-активния бяха символичните домакини, които веднага се втурнаха в атакуващи действия. Така се стигна до 12', когато Фелипе Кайседо се впусна към хитро подаване от страна на Хоакин Кореа, озовавайки се сам срещу вратаря, който бе преодолян, а резултатът открит.

След гола опасните положения бяха кът. В 26' Александър Коларов  изпълни свободен удар в опит да намери един от съотборниците си с центриране, но вратарят стигна първи до топката. Малко преди това обаче Един Джеко се справи добре, овладявайки лошо подаване на ръба на наказателното поле и след това стреля в долния ляв ъгъл. Томас Стракоша не беше заел добра позиция, но се хвърли и направи брилянтно спасяване. През втората половина от полувреме Рома успя да поизравни играта, като владееше по-често топката, но отново без сериозно опасности пред Стракоша.

Малко след подновяването на играта Николо Дзаниоло застраши вратата на Стракоша с удар по земя, но топката мина встрани от целта. В  60' се стигна до добра възможност за "вълците". Стефан Ел Шаарауи овладя подаване около границата на наказателното поле, прицели се и стреля, но отново Стракоша спаси. В 64' звездата на Лацио Чиро Имобиле влезе в игра на мястото на Кайседо. В 67' Флоренци опита да изненада стража на Лацио с далечен изстрел, но той отново успя да спаси.

В 72' домакините получиха дузпа, след като Фасио извърши нарушение в наказателното поле. Зад топката застана Имобиле, който с хладнокръвен удар прати топката в мрежата за 2:0. Минута преди края на редовните 90 минути Лацио затвърди превъзходството си в двубоя. Данило Каталди овладя по елегентен начин добро подаване от страна на Сергей Милинкович-Савич и по неспасяем начин прати топката в десния ъгъл с удар от ръба на наказателното поле. В самия край на двубоя пък се стигна и до разправии между играчите след фаул срещу Милинкович Савич, като бяха раздадени няколко жълти картона, а след това Коларов бе изгонен заради нарушение срещу Имобиле.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛАЦИО: Стракоша, Раду, Бастош, Лулич, Марушич, Ачерби, Милинкович-Савич, Лейва, Кореа, Алберто, Кайседо

РОМА: Олсен, Фасио, Жуан, Коларов, Флоренци, Пелегрини, Кристанте, Де Роси, Дзаниоло, Ел Шарауи, Джеко

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Вълците" заемат 4-ото място и имат 6 точки повече от лациалите. След като показаха някои колебания в определени моменти от сезона, в последния месец възпитаниците на Еузебио Ди Франческо са в по-добра форма. Те са в серия от 3 поредни победи и общо 8 мача без загуба в първенството.

Символичните домакини от Лацио ще бъдат в този мач без Джордан Лукаку, Душан Баста и Валон Бериша. До последно под въпрос пък ще бъде Уолъс. В Рома също имат някои колебания около състава. Дженгиз Юндер отпада от сметките, а до последно ще се следи състоянието на Костас Манолас, Патрик Шик и Рик Карсдорп, които все пак има шанс да се появят в игра.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички