С блестящ вратар и воля деветима от Милан пречупиха Болоня


С блестящ вратар и воля деветима от Милан пречупиха Болоня
Снимка: Getty Images/Guliver

1189 0

Милан се реабилитира на феновете си след слабата серия в Серия А напоследък. "Росонерите" победиха Болоня като гости, макар да завършиха мача с двама души по-малко.

Милан започна по-интензивно в двубоя от отложения 18-и кръг в Серия А, но до почивката се наложи Донарума няколко пъти да се намесва решително.

В 39-ата минута на срещата Милан остана с човек по-малко, след като Габриел Палета бе изгонен след втори жълт картон, даден му за спиране на голова атака пред наказателното поле на своя тим.

След почивката Милан бе залят от отчаяние, след като в 59-ата минута останаха деветима на терена. Тогава Юрай Куцка си изкара глупав червен картон.

Болоня се хвърли да сгази ранения си противник, но на преден план излезе Джиджи Донарума, който отказа домакините да отбележат.

В самия край на мача Деулофеу започна атака по фланга, стигна до аутлинията и преодоля защитники, за да намери на празна врата Пашалич. Хърватинът не сбърка и направи 1:0 в полза на Милан.

До края Болоня натисна здраво, но "росонерите", водени от блестящия си вратар, удържаха успеха.

Милан вече има 40 точки в актива си и е седми, но само на 2 пункта от зона Европа. Болоня е в средата на таблицата с 27 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички