Пренебрегнаха Кристиано Роналдо за идеалния отбор в Серия А


Пренебрегнаха Кристиано Роналдо за идеалния отбор в Серия А
Снимка: Guliver/GettyImages

4692 0

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо завърши първенството на Италия на четвърто място в надпреварата при голмайсторите. В 31 мача от Серия А португалецът отбеляза 21 гола. Той не е в тройката за първи път от 2006 г., когато отбеляза 9 попадения с екипа на Манчестър Юнайтед.

Освен това португалската мегазвезда не попадна в идеалния отбор на Серия “А” за сезон 2018/19 на компанията за статистика и анализи Opta Sports.

В отбора отсъства и съотборника на Роналдо - опитният защитник Джорджо Киелини, както и това на топнападателя на Серия А Фабио Куалярела от Сампдория, който на 36 години завърши сезона с 26 попадения.

Ето и идеалния отбор на Opta: Самир Ханданович (Интер) - Жоао Кансело (Ювентус), Калиду Кулибали (Наполи), Франческо Ачерби (Лацио), Александър Коларов (Рома) - Папу Гомес (Аталанта), Миралем Пянич (Ювентус), Фабиан Руис (Наполи) - Йосип Иличич (Аталанта), Дуван Сапата (Аталанта), Дрис Мертенс (Наполи).

Ювентус стана шампион на Италия, изпреварвайки втория Наполи с 11 точки. Роналдо завърши на непривична позиция и в надпреварата за "Златната обувка" на Европа. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички