Пет варианта за бъдещето на Принца Тоти


Пет варианта за бъдещето на Принца Тоти

3340 0

Треньор, телевизионен експерт или безделник - иконата на Рома избира от тези варианти.

Дълги години беше трудно да се повярва в това, но моментът настъпи: Императорът вече не е титуляр. През този сезон Руси Гарсия само веднъж пусна Тоти от първата минута - срещу Сасуоло, в който мач капитанът вкара своя гол номер 300 за "вълците". Още веднъж Франческо влезе като резерва (срещу Фрозиноне), в останалите мачове треньорът оставяше иконата на пейката, въпреки факта, че той е напълно здрав. 38-годишният Тоти вече не така драматично приема решенията и Гарсия обяснимо предпочита пред него не толкова младия, но по-мобилен Един Джеко.

В същото време винаги остава опцията преподписване на договора - за 23 години Тоти многократно атакува клуба (както през 2004 г., когато от него се интересуваше Реал, а през 2005 г. получи нов контракт в Рим). Сега Франческо получава 2,5 млн. евро годишно. Игрово време и головете са по-малко, но феновете са щастливи, дори и само защото той все още е в отбора и при всеки гол пеят шумни песни за прослава на капитана.

Най-популярният вариант за продължаване на кариерата си суперзвездите откриват в преминаването в богато първенство. Отбори от САЩ„ Катар, Австралия обменят евро срещу пиар, какъвто им осигуряват Пирло, Дел Пиеро и Шави. Примерът със Стиви Джи показва, че дори и най-преданите понякога се нуждаят от почивка.

Капитанът определено няма да си търси нов отбор в Европа, така че полетът от другата страна на Океана изглежда доста по-джентълменски. Може би Тоти вече води преговори, и, както преди една година стори и Джерард, за да не държи феновете в неведение, скоро ще обяви бъдещето си. Привличането на Франческо ще осигури на новия клуб на италианеца привличането на стотици хиляди фенове и ще увеличи приходите от фен артикули, сезонни карти и билети, така че Тоти няма да има нужда да се пазари за нов договор. Той ще струва повече 2,5 млн. евро за година.

Вариант 3: Да се изучи за треньор
Ако Тоти реши, че е време да приключи с играта, Рома ще му даде работно място. По примера на Зиндеин Зидан, в близко бъдеще треньор на Реал, Франческо ще оглави един от детските отбори на "римляните" и паралелно ще започне да учи, за да вземе треньорски лиценз. Харизмата, увереността и авторитетът ще му бъдат от полза в тази професия.

Ако Тоти реши, че е време да приключи с играта, Рома ще му даде работно място. По примера на Зинедин Зидан, в близко бъдеще треньор на Реал, Франческо ще оглави един от детските отбори на "римляните" и паралелно ще започне да учи, за да вземе треньорски лиценз. Харизмата, увереността и авторитетът ще му бъдат от полза в тази професия.

Всички знаем какво се случва, ако Тоти държи под контрол един мач - Рома побеждава, ето какво.

Тоти изигра 24 великолепни сезона и спечели много пари - ако иска той може да не се напряга и да си почива в продължение на много години. И просто да се наслаждава на живота. 

Съпругата на капитана, италианската актриса и модел Илари Блази, е мечта за всеки мъж. Неговият син бележи за децата на Рома. Той самият е най-разпознаваемият италианец след Мастрояни и Берлускони. При желание той може да си купи имение или гръцки остров, може да направи околосветско пътешествие или да отиде в Австралия, за всичко това Тоти има достатъчно средства.

Тоти е страхотен на терена, но от него никога няма да излезе достоен оратор. Общоизвестно е, че когато журналист каза на Тоти "Carpe Diem" (Възползвай се от момента" на латински), Франческо му отговори: "Извинете, но не разбирам английски".

Да, Тоти не е коментатор, той с мъка свързва няколко думи в едно изречение, но той е човек с прекрасна самирония. Иначе книгата "Шегите на Тоти" не би видяла бял свят. 

Предавания като "Най-баналният разбор на играта" и "Помогни на Тоти да съедини няколко думи в едно изречение" ще имат нереалистичен рейтинг по "Sky Italia", ако, разбира се, Франческо няма нищо против. 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички